Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Naturfoto Halland ställer ut i Vårgårda

Yes - vi fick en plats att ställa ut i Vårgårda.

Vi är en grupp naturfotografer som för snart två år sedan bildade Naturfoto Halland. Vi har ställt ut på Elmia i Jönköping och på Getteröns Naturum och nu kommer vi att ställa ut på Vårgårdas naturfotodagar.

Det ska bli väldigt roligt och jag kan inte låta bli att vara lite stolt, båda att få vara med bland mina kompisar i Naturfoto Halland och att få ställa ut i Naturfotots Mecca. 

Ni kan se mer på deras hemsida eller på vår hemsida.

 Added 2009-08-30 23:40 | Permalink | Comments (3) | Comment

Modell kurs med klös i Götet

Så har man då förkovrat sig ytterligare. Tyckte jag behövde lite inspiration, träffa nya fotokompisar och förhoppningsvis lära mig något nytt. En en-dagars workshop på Scandinavian photo i Mölndal med Johan Hagby som lärare/handledare uppfyllde det mesta av mina förväntningar.

Makeup artisten Aina ordnade sminket, berättade om TFP-sessioner. Ska berätta mer om det senare.

Sara modellade på ett fantastiskt sätt och var lätt att kommunicera med och tog alltid den regi man gav ett steg vidare på ett fantastiskt sätt.

Tur i oturen var att några kursdeltagare inte kom så vi som var där fick mycke fototid med modellen.

 Efter fotograferingen gick vi igenom olika tekniker i modellredigering med hjälp av photoshop.

En av mina bilder ser ni här, så snart jag hinner ska jag lägga upp lite fler med ljussättningsbeskrivningar på min blixt-blog.

Ha det - vi hörs snart igen.

 Added 2009-08-30 00:24 | Permalink | Comments (3) | Comment

Regnet stoppade inte oss fotonördar

Vi - några av Varbergs-  och Falkenbergs fotoklubbs medlemmar hade bestämt oss för att plåta i kvällsljus. Motiven skulle vi söka kring fyren vid Morups Tånge.

Vi var nog många som såg framför oss en fantastisk solnedgång med en dramatisk himmel och en tänd fyr. Istället blev det regn och grått - men skam den som ger sig. Vi gav oss iväg och trottsade regnet. En del av oss var rutinerade och hade regnkläder och paraply. Andra hade till och med regnkkläder till kameran i form av plastpåsar och annat.

Kaffet var med och fick hjälpa till med värmen för att inte tala om Folkes fantastiska kanelbullar.

 

Entusiaster som trotsar regnet.

För egen del fick blixten hjälpa till att skapa lite känsla av solnedgång - den är rätt fantastisk Nikons SB-900 med möjligheten att koncentrera ljuset och få det att slå ganska långt. Resultatet ser du nedan och hur jag gjorde kan du läsa på min blixt-blog

 Added 2009-08-26 00:19 | Permalink | Comments (3) | Comment

När hotelldöden griper tag i en...

Förra veckan  - min andra vecka på jobbet efter semestern - och jag börjar komma in i det igen. Jag gillar verkligen mitt jobb, tro inget annat, men att bo på hotell är inget jag diggar.

Men när hotell döden griper tag i mig tar jag fram kameran. Det finns motiv överallt också på trista hotell och det är rätt kul att titta på bilderna efteråt.

Tänkte dela med mig av en bild som jag skulle vilja att ni gissar vad det är, kanske inte så svårt för den som uppmärksamt betraktar sin omgivning. Ett tips - Det finns där för att förbättra vår livskvalitet men försvårar ibland vår sömn.

 Vad är detta? 

 

Förresten ni ska väl vara med och pröva lyckan i fototävlingen Malmö 9:th international.  Gå in på deras hemsida och läs mer.

Vi hörs - Leif Added 2009-08-22 23:43 | Permalink | Comments (3) | Comment

Vin till kräftskivan ska inte vara rött

Men vi hade inte kräftskiva så det fick duga med en flaska rött vin som fotomodell och att dricka till maten.

Läste en kort artikel om ljussättning på iStock.com. Bland annat beskrev dom hur man ljussätter glas, något som jag vet är svårt och därför måste pröva. Tog ett vinglas, korkade upp och började plåta.

När jag väl hittat rätt bakgrund och fått till ljuset började Karin ropa att maten var klar, och vinet en viktig del både i matlagningen och för att släcka törsten. Hann därför inte med så många bilder men fick i alla all till denna.

Hur jag gjorde kan du se på min blixtblogg.

Ha dé - vi hörs. Added 2009-08-15 22:20 | Permalink | Comments (1) | Comment
1 2 Next Last 

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid