Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Fick med bilder på skolans hemsida - jippiiiii

Vad glad jag blev när jag fick fråga om VSP fick använda fyra av mina bilder på sin hemsida. Jag och tre av tolv fick vara med. Inte för att jag tycker att mina bilder skulle vara bättre men det är alltid kul att få uppmärksamhet eller hur;)

Har ni lust kan ni ta er en titt på mina och andras kursbilder här.

Lägger in en bild av en fotograf som huserade på St Markusplatsen, i den gamla storformataren dolde sig en Nikon D200.

Nu ska jag ut och fira midsommar - ha de

//Leif 

 

 Added 2008-06-20 12:49 | Permalink | Comments (2) | Comment

Naturfoto Halland ställer ut

Nu börjar det närma sig - utställningen som hade premiär på Elmia - Foto & Video kommer att hänga på naturrum på Getterön.

Hoppas att du har möjlighet att titta in.

 

Sju naturfotografer från Naturfoto Halland visar sina bilder på på Getteröns Naturum under slutet av juli och början på augusti. Fotograferna vill visa Hallands natur från Kungsbacka i norr till Laholm i söder i sin mångfald. Ett Sverige i miniatyr, var fotograf har sitt avtryck i bilderna och förmedlar naturens olika skepnader och stämningar.

Deltagande fotografer:
Patrik Leonardsson/N
Jenneli Andersson
Magnus Persson
Sebastian Svensson
Leif Eliasson
Gun Pålsson

Stefan Helgesson  Added 2008-06-15 21:51 | Permalink | Comments (1) | Comment

Nikon stödjer Canon

Nu har det hänt

Som den sanne Nikononian jag är var det svårt att köpa en Canon. Har som sagt alltid(dom senaste 15 åren) plåtat med Nikon (och Hasselblad) men nu har jag valt en Canon. Efter att min gamla Nikon Coolpix 5400 gått hädan letade jag efter en ersättare och blev ganska besviken när jag inte kunde hitta någon Nikon som passade. Läste då på "The strobist" hur man får Nikons blixtutrustning att jobba tillsammans med Canon Powershoot G9. Så efter att ha testat och kollat på internet så valde jag en Canon och jag är inte besviken. G9 är en helt underbar liten tingest som man kan ha med sig överallt och som jag kan använda tillsammans med mina Nikonblixtar (SB 800) som jag älskar.

Ta er en titt på The stobist och läs hur nikonblixtarna kan funka ihop med andra kompaktkameror. 

En G9 bild från första dagen

 Added 2008-06-07 23:23 | Permalink | Comments (2) | Comment

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid