Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Svårt att göra verkligheten rättvisa - Island igen

Ibland är det svårt att göra verkligheten rättvisa. Inte ens med dom mest avancerade datorprogrammen och den senaste kamerautrustningen så lyckas man.

Här är i alla fall ett försök att återge den stämning och känsla som jag upplevde under en kväll, natt och morgon vid Vatnajökull på Island.

Hur jag gjort kan du läsa mer om på Aperture-11.Added 2012-09-16 01:49 | Permalink | Comments (3) | Comment

En vecka på Island

Efter en vecka på södra Island bär det nu av hemmåt. Klockan 03:00 svensk tid lyfter vi från Keflaviks flygplats.

Det har varit en fantastisk vecka med nya oerhört skickliga fotokompisar som delat med sig av all sin kunskap. Fokus har varit Timelaps movies och lärare har varit några av dom bästa i genren såsom Dustin Farrell som gjort två "movies" Lanscape och Landscape 2, kolla in dom på Vimeo så förstår ni vad jag menar.

Mina bilder kommer här på fotosidan så snart jag kommit hem och sorterat och redigerat bilmaterialet. Tills vidare kan ni gå in på Aperture-11 och titta på bilder som jag tagit med min iPhone.Added 2012-07-11 20:46 | Permalink | Comments (0) | Comment

En skuta och fem blixtar

Såg härom kvällen att det låg en fantastisk skuta på stapelbädden  hos Läjets varv. Det brukar ligga båtar här för reparation och underhåll men det är för det mesta modernare fiskebåtar och ibland någon segelbåt modell större.

Detta var något helt annat - en tvåmastad gaffelriggad (tror det heter så)  skuta om inte 100 år gammal så i alla fall nästan. Däcket har säkert trampats av många ibland sjösjuka besättningsmän.

Hur förevigar och förmedlar man denna imponerande syn till sina  vänner - ja är man fotointresserad och gillar utmaningar så närmar man sig objektet under blå timman, som nu inte är mer än 30 minuter. Sagt och gjort bestyckad med ett antal blixtar, stativ och lite olika filter så begav jag mig ner till varvet. Hade tänkt ta bilen men min kära hustru tyckte att jag var lat så jag lastade grejorna i skottkärran.

Efter en timmas plåtande och en timma framför datorn, även ett vackert skepp behöver lite make up, så blev resultatet detta. Inte helt nöjd men det får duga, jag måste lägga mig nu för att jobba imorgon.

 

 

På min blixt blog kan du läsa lite mer om hur jag gick till väga.

Ha det så bra. Added 2009-09-24 22:58 | Permalink | Comments (0) | Comment

Regnet stoppade inte oss fotonördar

Vi - några av Varbergs-  och Falkenbergs fotoklubbs medlemmar hade bestämt oss för att plåta i kvällsljus. Motiven skulle vi söka kring fyren vid Morups Tånge.

Vi var nog många som såg framför oss en fantastisk solnedgång med en dramatisk himmel och en tänd fyr. Istället blev det regn och grått - men skam den som ger sig. Vi gav oss iväg och trottsade regnet. En del av oss var rutinerade och hade regnkläder och paraply. Andra hade till och med regnkkläder till kameran i form av plastpåsar och annat.

Kaffet var med och fick hjälpa till med värmen för att inte tala om Folkes fantastiska kanelbullar.

 

Entusiaster som trotsar regnet.

För egen del fick blixten hjälpa till att skapa lite känsla av solnedgång - den är rätt fantastisk Nikons SB-900 med möjligheten att koncentrera ljuset och få det att slå ganska långt. Resultatet ser du nedan och hur jag gjorde kan du läsa på min blixt-blog

 Added 2009-08-26 00:19 | Permalink | Comments (3) | Comment

Gott Nytt - var rädda om er.

Vill bara passa på att önska alla ett gott nytt år innan nyårsbestyren sätter igång på allvar.

Men ta det lungt med smällare och fyrverkerier - tyvärr skadas allt för många under nyårsfirandet.

 Gott slut och Gott Nytt (Foto) År!!

Leif

 Added 2008-12-31 11:31 | Permalink | Comments (1) | Comment

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid