Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Fotosidan inspirerar

Mitt förra inlägg fick en kommentar från Mikael Sundberg här på fotosidan. Som vanligt gick jag in och tittade på profilen och som vanligt blev jag inspirerad av att titta på andras bilder. Detta var inget undantag, tvärtom gjorde det att jag plockade fram kamera och blixt och skapade min tolkning av bilden. 

Det blev en helt anna bild men grundtanken finns där - tack Mikael Sundberg 

Så här blev bilden.

Hur jag gjorde ljussättningen kan du se här i min andra blogg.

Bilden är tagen hemma i köket.Added 2012-03-16 10:40 | Permalink | Comments (7) | Comment

Tack moderskeppet

Först måste jag säga att jag inte har något emot att man använder alla digitala verktyg som finns för att skapa bilder - men då är det inte fotografi det är frågan om enligt min mening.


Att tävla i fotografi blir allt mer att tävla med bilder framställda i datorn. När nu allt fler skapar sina tävlingsbilder genom att slå samman flera bilder (förhoppningsvis deras egna) för at skapa allt mer spektakulära tävlingsbidrag så får man väl anpassa sig köra med samma mynt.

Bilden ovan är skapad av två bilder tagna under en skidweekend i Sälen i år. Tyckte att bilden på hästen var trist och tog den mest instinktivt för att kanske kunna använda den senare och se nu kom den till pass i kombination med en miljöbild tagen under samma helg.

Bilden kom till efter att jag tittat på ett inspirerande avsnitt från moderskepet.

Gå in på min externa fotoblogg och läs mer och se orginalbilderna.

Aperture -11 - här är jag mer aktiv ;-)Added 2012-03-08 18:58 | Permalink | Comments (2) | Comment

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid