Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Solnedgång, Pocket Wizard och lite tur

Har väntat på rätt väder med lite moln i öster med solnedgång i väster och i torsdags var det rätt läge.

Åkte iväg med Nikon D3:an, blixten SB-900 och två Pocket Wizard FlexTT5 trådlösa blixtutlösare med TTL kontroll.

Målet var Ny Varberg det gamla Varberg - låter konstigt eller hur - och det kors som markerar var staden en gång låg.

Vill du veta hur jag gick till väga så kan du läsa det på aperture-11Added 2012-06-09 23:27 | Permalink | Comments (0) | Comment

En månad med XPRO-1, lite tankar och bilder

Nu har den varit min i en månad och blivit testad i många situationer. Porträtt, aktion, landskap och makro och jag måste säga att den imponerar. Den enda genre som den inte klarar med bravur är action men det visste jag ju innan och det var inte därför jag skaffade den. Men i övrigt fungerar den fantastiskt och levererar fina bilder till och med i jpg-format direkt ur kameran. Med en raw-konverterare i Aperture eller Light Room blir resultatet troligen ännu bättre

Följeslagaren med 35/1,4 monterat

Minsta barnbarnet i trädgården.

Fler Bilder och kommentarer hittar du på min blogg www.aperture-11.blogspot.seAdded 2012-05-18 20:45 | Permalink | Comments (7) | Comment

Fototräff med klubben

Det har ju varit lite debatt här på sidan om fotoklubbarnas vara eller inte vara. Jag är medlem i Varbergs Fotoklubb sedan 2005 - tror jag. Att gå med i klubben är något av det bästa jag gjort. Att träffa likasinnade som man kan utbyta tankar och idéer med öga mot öga och inte via en dataskärm är förlösande. Den kreativitet, inspiration och lust att fotografera som i alla fall jag får i dessa möten är oslagbar.

Vi träffas en gång i månaden med ett ordnat program, ofta med externa föreläsare. Varje vecka träffas vi spontant och gör vad vi känner för, ibland är vi i klubblokalen och visar och diskuterar bilder och ibland gör vi utflykter, som igår när vi tog en kvällstur till Skärsjön utanför Varberg.

Vi fotade allt från makrobilder till landskap och modellfoto, en av våra medlemmar är suverän modell.

En bild från utflykten kommer här:

Tagen med Fujifilm XPRO-1. Läs fler detaljer om bilden och kameran på min externa blogg.

En annan engagerad fotoklubbsmedlem fångar vår lilla värld.

Det kommer meraAdded 2012-05-16 22:20 | Permalink | Comments (0) | Comment

Skintetorsk till Påsk

I Läjet torkas det fortfarande torsk i en del trädgårdar, precis som förr. Det är svårt att få tag på den torkade torsken men på Läjets fisk kan man fortfarande köpa torkad torsk - skintetorsk. Torsken är saltad och torkad, den torkas tidigt på våren när luftfuktigheten är låg och innan flugorna vaknat till liv.

Föresten - Läjet heter egentligen Träslövsläge och ligger ca 6-7 km söder om Varberg och är ett livaktigt fiskesamhälle med en aktiv fiskhamn.

Bilden tog jag våren 2010 där torsken hänger på tork i solnedgången, föresten en bild som liknar denna finns i mitt galleri på iStock.com.

Du kan läsa hur jag gjort och få ett recept på god skintetorsk på min blogg utanför fotosidan, aperture-11Added 2012-04-06 14:12 | Permalink | Comments (2) | Comment

Gamla bilar ska plåtas med gammal film

Wheels & Wings i Varberg är en fantastiskt evenemang på gott och ont.

Crusingen är kul att titta på med en blandning av entusiaster och "svans" av mindre välvårdade bilar. Dom senare kan säkert utvecklas till något stort om dom får lite tid på sig.

Såg ett blog-inlägg av Magnus Fröberg då han dokumenerat eett liknande evenemang i Västerås. Gjorde  en utfästelse i hans blogg - plåta W&W med en gammal Polaroid på Impossible Film. Jag kom hem med 10 bilder, med digitalen hade det säkert blivit några hundra bilder och kanske 10 okey bilder. 

Här kommer skönheterna utan inbördes ordning.

Du kan se fler bilder från mina experiment med Impossible Film om du går in på min Impossible BlogAdded 2011-07-23 23:44 | Permalink | Comments (1) | Comment
1 2 3 Next Last 

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid