Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Fotografens bästa egenskap och vän

Under alla mina år med foto som min stora hobby har jag kommit fram till att tålamod är fotografens bästa vän och en god egenskap.

Hur många gånger har man inte tröttnat och tänkt - nu räcker det - jag orkar inte ta fler bilder eller jag kan inte stå här och vänta längre och missat fågeln eller det där perfekta ljuset.

När jag är ute för att plåta går jag ofta runt och letar motiv, ofta utan att hitta några. Ibland slår mig tanken att tänk om det är så att jag hela tiden flyttar mig och går ifrån dom bra motiven och händelserna - det kanske är bättre att stå still och vänta. Jag har allt oftare använt mig av denna taktik och förvånansvärt ofta kommer jag hem med bättre bilder när jag hittar en intressant plats eller miljö och sätter mig och väntar.

 

 Idag var jag ute och fotograferade i växlande molnighet som är mitt favoritväder. Jag stog och väntade på att ljuset skulle bli det rätta över sjön. Precis när ljuset kom och jag lyfte kameran för att knäppa min bild så kommer det ett gäng som åker långfärdsskridskor.

Vips så var en okey bild av den isbelagda sjön mycket mer intressant (tycker i alla fall jag).

Gå ut och ta tålamodet med er så kommer bilderna till er. Added 2009-02-08 20:52 | Permalink | Comments (1) | Comment

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid