Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Kurortens år i Varberg

Vad jag förstår är det dags at relansera Varberg som kurort. Det görs genom att utnämna 2011 till kurortens år. Och visst finns det många fina möjligheter att kurera sig här i och kring Varberg.

Skulle vara kul att se lite kurortsbilder bland alla våra fina naturbilder så nu tycker jag vi skiftar fokus för ett ögonblick.

Mitt bidrag får bli en bild jag tog på 1970-talet i samband med mitt projekt "Mitt Varberg". Bilderna visades för övrigt på Länsmuseet och senare på Lottastugan.

Det har dessutom blivit en bok som finns att köpa på Blurb.Added 2011-01-16 10:08 | Permalink | Comments (0) | Comment

Det gick ju bra på Fotografiska

Idag var den stora dagen - mina tio bilder skulle visas under 15 minuter på fotografiska museet i Stockholm.

Det var med både förväntan och kryp i kroppen som jag stegade in på fotografiska klockan 09:59. 10:00 tändes skärmarna upp och bara mina bilder visades som första fotograf av 1200.

Dröm om min förvåning när jag dessutom fick ett presentkort på 500.- att handla för på fotografiska och ett pannkaksobjektiv 14/2,5. En rätt bra dag om man ska sammanfatta det hela.

Om ni inte redan besökt Fotografiska så kan jag bara säga att det är väl värt ett besök, alltid intressanta utställningar och mycket fina böcker att inhandla i shoppen. Dessutom har dom ju en rätt bra cafeteria med utsikt ut över vattnet.

Gå in på lumix1200 hemsidan så kan du se mina och andras fina bilder. På Flickr kan du också se mina bilder.

Vi höresAdded 2010-11-01 22:15 | Permalink | Comments (5) | Comment

Vad händer bakom gardinerna

När jag härom kvällen vandrade runt i Stockholm på jakt efter en bit mat efter en lång dags arbete kunde jag inte låta bli att reflektera över vad som pågår bakom alla dessa gardiner. Egentligen vill jag nog inte veta men det kittlar fantasin en del. Är det avgörande affärsförhandlingar som kan påverka vår framtid eller är det ett passionerat kärleksdrama?

Bilden är tagen med min Lumix GF-1 vid Stureplan i Stockholm, Hotell Angle närmare bestämt som jag promenerade förbi. Ser ut som KGB-högkvarteret som jag föreställer mig att det kunde se ut. Verkar vara låg beläggning på hotellet just denna kväll eller så är alla ute och äter.

Till slut så hittade jag en italiens restauran med ett bord ledigt och kunde avnjuta en äkta lasagne.

Vill ni se mer av mina bilder titta in på min blixtblog eller 365-dagars bloggen.

 Added 2010-04-15 16:29 | Permalink | Comments (0) | Comment

Kelby's Photowalk i Varberg - mindre än en vecka kvar.

Nu är det mindre än en vecka kvar och bara 17 platser kvar att fylla.

Är du i Varberg den 18 Juli och vill promenera genom Varberg med likasinnade foto intresserade så ta chansen - anmäl dig på hemsidan och kom med.

Varbergs Kallbadhus i morgonljus 

Motiven är många och kanske fångar just du bilden som vinner första pris i den världsomspännande tävlingen bland dom som promenerar i mer än 900 städer runt vårt vackra klot.

Vill du se en detaljerad karta över vår promenad så gå in på Photwalkens hemsida eller min blogg.

Vi ses - Leif

Det finns många vackra och intressanta dörrar i Varberg - kanske ett tema för promenaden. Added 2009-07-12 23:34 | Permalink | Comments (0) | Comment

Photo Walk i Varberg - nu har vi spikat rundan

När man ska gå en fotorunda i sin egen stad så är det svårt att välja var man ska gå. Det finns mycket fint men man blir lätt hemmablind.

Med stor vånda så uteslöt vi en massa fint och fastnade för följande runda

Vi har en himla massa vackra dörrar i stan - några av dom satte jag ihop i ett kollage 2004 - tänkte dela med mig av det.

Hoppas att ni som inte redan anmält er gör det snart så vi fyller platserna - nu är vi 21 och vi har plats för 50.

Välkommen att läsa mer på min blogg utanför fotosidan

Vi ses.

 Added 2009-06-05 22:00 | Permalink | Comments (0) | Comment
1 2 Next Last 

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid