Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Bildens rätta värde eller hur få så bra betalt som möjligt

Detta är väl något alla vi som fotograferar någpn gång funderat över. Själv så säljer jag en hel den bilder via olika micro stock sidor men det blir inga större pengar av det. Det är mest en kick att andra vill ha det man gör.

Sedan kan man ju ta fotouppdrag och på så sätt få betalt för sina bilder eller snarare för sin kompetens som fotograf, projektplanerare och bildbehandlare. Har gjort och gör detta och varje uppdrag blir en rätt okey slant. ett tredje sätt är att driva kurser, workshops och seminarier. Ett trevligt sätt att sprida sin erfarenhet, hjälpa andra och få en slant till utrustningen. 

Under en tid har jag funderat på om man kan sälja sina bilder som konst. Göra ett exemplar och sedan kasta bildfilen. Detta tilltalar mig då kan jag göra det jag vill känna en hyfsad slant även om man inte säljer så många bilder. Men hur kommer man dit? Får andra att uppmärksamma bilderna och vilja ha dom?

Jag tror inte det räcker med bra bilder - Jag tror att det måste vara en kreativ kreation som på något sätt skapar en helhet och som har något unikt.  När man väl gjort det så måste man ju få uppmärksamhet - hur får man det utan att vända ut och in på sig själv?

Vad tycker ni?

Här ovan är en av mina skapelser - gamla bilar på gammal film - monterad på en rostig plåt. Du kan se fler exempel på Aperture-11 mitt fotomagasin. Added 2012-11-17 22:24 | Permalink | Comments (1) | Comment

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid