Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Fotokurs Venedig - Nu är den slut

Efter en vecka tillsammans med underbara människor från 7 länder och 3 kontinenter är jag helt slut och underbart nöjd.

Detta var det roligaste och mest lärorika jag någonsin gjort inom fotografi.

Joe McNally - vår "master of light"  är en underbar person som på ett fantastiskt sätt skapar god stämning och delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter på ett pedagogiskt sätt.  Hans förmåga att entusiasmera och inspirera genom att ge kritik och komma med råd, tips och trix går utöver allt annat jag tidigare varit med om.

WSP med Jonathan och Marzia organiserade och tog hand om oss på ett underbart sätt och fantastiskt sätt.

 Hoppas fler får möjlighet till denna 

"Learning Experience" 

 

Mina klassisar som jag kommer att sakna - Joe längst ner till vänster. Added 2008-04-30 15:33 | Permalink | Comments (0) | Comment

Fotokurs Venedig - Dag 5

Så var den då här sista dagen med fotografering av ballerinor på St Markusplatsen. Klockan ringde 04:45 och kl 05:30 var vi på plats. En SB-800 med gulfilter och soluppgång var ljuset vi jobbade med. Det blev ganska stressigt att få till bilden på St Markusplatsen - solen stiger väldigt snabbt och gryningsljuset försvinner fort, men det blev några fina bilder.


Solen har precis börjat gå upp och vi är ensamma på St Markusplatsen - underbar stämning.
Bilden är tagen med Nikon D3, 14-24/2,8


Prima ballerinan på St Markusplatsen belyst med en SB-800 med organge filter. Bilden tagen med Nikon D3, 24-85/2,8-4.

Detta är nog det mest inspirerande och mest lärorika jag någonsin gjort inom fotografi - och jag kan verkligen rekommendera WSP´s arrangemang. Hoppas fler har möjligheten att göra något liknande.

Imorgon äär det ledigt för återhämtning, lite miljö fotografering och sedan bär det hem på Lördag morgon.Added 2008-04-24 18:59 | Permalink | Comments (1) | Comment

Fotokurs Venedig - Dag 4

Så var det dags att gå in på teaterscenen. Två dansare, 8 SB 800 blixtar och en mästare som Joe McNally som lärare gjorde att dom fyra timmar som vi jobbade bara försvann.

Vi fick lära oss och pröva på ljussättning av statiska, stillastående positioner och att fånga dynamiska poser, att frysa och skapa oskärpa med hjälp av dubbelexponering med blixt kombinerat med strålkastarljus.

En av mina bilder ljussatt med 8 SB-800 med varierad styrka och olika färgfilter.

Imorgon är sista dagen med plåtning av dansare på St Markusplatsen i soluppgång och konstljus. Vi börjar 05:30 så det är dags att gå till sängs.Added 2008-04-23 21:11 | Permalink | Comments (0) | Comment

Fotokurs Venedig - Dag 3

Visste inte att man kunde bli så utpumpa av att göra det man tycker mest om - att fotografera och att lära sig nya saker. Idag började dagen med en förmiddag av bildgenomgång med bildkritik och tips om vad man borde tänka på. sedan var det teori inför dagens utmanin. Dagen var indelad i två delar, del ett med uppgift att plåta en person som befann sig i en särskild livssituation och sinnesstämning med bara en ljuskälla - en blixt (i lampan).

Här är resultatet av min plåtning.

 

Under del två fick vi fria händer med en annan modell och tillgång till hur mycket blixtar vi ville - men bara Nikon
SB-800 plus kontrollenheter och paraplyer etc.

Här är resultatet av min plåtningAdded 2008-04-22 18:38 | Permalink | Comments (0) | Comment

Fotokurs Venedig _ Dag 2

Idag var det dags för första modellfotograferingen i en historisk villa från 1790-talet.

Indelning i fyra grupper, rundvandring i villan (ca 5-600 kvm). Vi valde att under förmiddagen plåta på en balustrad/balkong med modellen framför ett fönster. Joe gick runt och gav oss råd och tips och samlade alla om det var något speciellt som alla behövde höra. Vi fick pröva olika ljussättningar med allt från tre till 10 blixtar i tre olika grupper (Nikon systemet).
Imorgon startar vi med bildkritik - lär av våra misstag - senan är det plåtning i ett palats med modeller i tidstypiska dräkter.

Här ett exempel från förmiddagens plåtning.Added 2008-04-22 07:03 | Permalink | Comments (1) | Comment
1 2 Next Last 

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid