Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Gör julklappar av några av mina bilder

Vad gör ni av era bilder - själv gör jag just nu lite julklappar, en bok och tre bilder som ska pryda väggen hos en av våra döttrar. Jag vågar skriva det här för hon är aldrig inne på fotosidan även om hon är lite fotointresserad. Funderar på hur jag ska montera bilderna, enkel ram, kapaskiva eller aluminiumskiva. Vad tycker ni? Bilderna kommer att täcka en bredd på cirka 2,5 meter och varje bild kommer att vara 70 cm bred.

Hur jag gjort bilderna kan ni läsa på aperture-11 My Photo Magazine

Får ibland känslan av att alla dessa bilder som tas så hamnar många antingen på hårddisken och ser aldrig mer dagens ljus eller kastas bort. Hur ska vi se till att kommande generationer får tillgång till bilderna - ja det är nog ett eget blogginlägg.Added 2012-12-20 10:16 | Permalink | Comments (4) | Comment

Bildens rätta värde eller hur få så bra betalt som möjligt

Detta är väl något alla vi som fotograferar någpn gång funderat över. Själv så säljer jag en hel den bilder via olika micro stock sidor men det blir inga större pengar av det. Det är mest en kick att andra vill ha det man gör.

Sedan kan man ju ta fotouppdrag och på så sätt få betalt för sina bilder eller snarare för sin kompetens som fotograf, projektplanerare och bildbehandlare. Har gjort och gör detta och varje uppdrag blir en rätt okey slant. ett tredje sätt är att driva kurser, workshops och seminarier. Ett trevligt sätt att sprida sin erfarenhet, hjälpa andra och få en slant till utrustningen. 

Under en tid har jag funderat på om man kan sälja sina bilder som konst. Göra ett exemplar och sedan kasta bildfilen. Detta tilltalar mig då kan jag göra det jag vill känna en hyfsad slant även om man inte säljer så många bilder. Men hur kommer man dit? Får andra att uppmärksamma bilderna och vilja ha dom?

Jag tror inte det räcker med bra bilder - Jag tror att det måste vara en kreativ kreation som på något sätt skapar en helhet och som har något unikt.  När man väl gjort det så måste man ju få uppmärksamhet - hur får man det utan att vända ut och in på sig själv?

Vad tycker ni?

Här ovan är en av mina skapelser - gamla bilar på gammal film - monterad på en rostig plåt. Du kan se fler exempel på Aperture-11 mitt fotomagasin. Added 2012-11-17 22:24 | Permalink | Comments (1) | Comment

Impossible Creative Set - Nu ska jag bli kreativ

Fortsättning på mitt förra inlägg - Har nu haft min Polaroid ett tag, dessutom har jag skaffat några till, dom har inte kommit ännu men längtar efter deras ankomst.

Har tagit lite bilder, och det är inte lätt. Det var ju ett tag sedan jag plåtade analogt så man har vant sig vid det digitalas exakthet och möjlighet att se resultatet direkt och kunna korrigera. Nu får man testa sig fram (det kan bli dyrt) och resultatet är oförutsägbart och det är det som är det roliga. Förstår dom som fastnar för "instant photography" och allt man kan göra med det.

Fick hem mitt "Creative Kit" för att göra emultionstrasfer och peeling.

Jag tror jag är fast i detta så jag har startat en ny blogg (den fjärde) där jag tänkte visa mina framsteg och misstag så följ den gärna här på impossible picture.

Mina andra bloggar är: Aperture 11 och Photo-trends

Det kommer mera snart.Added 2011-02-02 22:06 | Permalink | Comments (0) | Comment

The impossible project - nu är jag med

Tror det var här på Fotosidan som jag först läste att någon börjat tillverka Polaroidfilm igen - The Impossible Project.

Eftersom jag är en nyfiken rackare och dessutom sparat en gammal Polaroid Impuls (två av mina särdrag - nyfikenhet och spara gamla grejer) i ett skåp så beställde jag ett paket "First Flush". Filmen var gjord för klassikern SX-70 men skulle funka med Impulsen så resultatet blev lite si och så.

Jag började leta efter en begagnad SX-70 och hittade ett gäng på e-bay, men det vr fler än jag som fått upp ögonen för dessa gamla klenoder så priserna var rätt höga. Efter att ha förlorat några auktioner så slog jag till på en som inte såldes på auktion. Efter att jag fått kameran kom den stora besvikelsen - den funkade inte, surrade gjorde den men det var det enda. Efter ett antal timmar på nätet kom jag fram till att jag behövde en reparationsmanual för att plocka isär klenoden. Fick en av en kille i USA som glatt mailade den till mig - gratis. Nu räckte det inte med en manual, den sorts verktyg som behövs för att plocka isär en Polaroid ingår inte i standardutrustningen, i alla fall inte min. Så det var till att jaga specialbits och små tänger. Efter att jag fått tag på detta och fått isär kameran började felsökningen och jag hittade felet, man är ju ingenjör så det var inte så svårt ;=)

Lagad och klar tog jag mitt första foto:


Film, SX-70 och en bild tagen med Impulsen

Historien fortsätter med bilder tagna med SX-70, ny film beställd tillsammans med lite annat från Impossible Project.

Du kan läsa mer om detta och om annat som har med foto att göra på någon av mina bloggar

Fototrender - Trender som jag ser (men kanske inte andra)

Aperture 11 - Allmänt om foto

Blixt och Gatufoto (bilder jag inte visar på Fotosidan och lite om hur jag tagit mina bilder)Added 2011-01-22 22:50 | Permalink | Comments (2) | Comment

Det gick ju bra på Fotografiska

Idag var den stora dagen - mina tio bilder skulle visas under 15 minuter på fotografiska museet i Stockholm.

Det var med både förväntan och kryp i kroppen som jag stegade in på fotografiska klockan 09:59. 10:00 tändes skärmarna upp och bara mina bilder visades som första fotograf av 1200.

Dröm om min förvåning när jag dessutom fick ett presentkort på 500.- att handla för på fotografiska och ett pannkaksobjektiv 14/2,5. En rätt bra dag om man ska sammanfatta det hela.

Om ni inte redan besökt Fotografiska så kan jag bara säga att det är väl värt ett besök, alltid intressanta utställningar och mycket fina böcker att inhandla i shoppen. Dessutom har dom ju en rätt bra cafeteria med utsikt ut över vattnet.

Gå in på lumix1200 hemsidan så kan du se mina och andras fina bilder. På Flickr kan du också se mina bilder.

Vi höresAdded 2010-11-01 22:15 | Permalink | Comments (5) | Comment
1 2 3 Next Last 

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid