Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Gör julklappar av några av mina bilder

Vad gör ni av era bilder - själv gör jag just nu lite julklappar, en bok och tre bilder som ska pryda väggen hos en av våra döttrar. Jag vågar skriva det här för hon är aldrig inne på fotosidan även om hon är lite fotointresserad. Funderar på hur jag ska montera bilderna, enkel ram, kapaskiva eller aluminiumskiva. Vad tycker ni? Bilderna kommer att täcka en bredd på cirka 2,5 meter och varje bild kommer att vara 70 cm bred.

Hur jag gjort bilderna kan ni läsa på aperture-11 My Photo Magazine

Får ibland känslan av att alla dessa bilder som tas så hamnar många antingen på hårddisken och ser aldrig mer dagens ljus eller kastas bort. Hur ska vi se till att kommande generationer får tillgång till bilderna - ja det är nog ett eget blogginlägg.

Added 2012-12-20 10:16 | Read 8235 times. | Permalink
Varför inte testa den typen av Kapafix-montering (delsegmenterad) som jag har beskrivit i en artikel här på Fotosidan ? Om du själv kan göra utskrifter på t ex A3+ skrivare (även borderless) kan det vara ett alternativ!
mvh
/B
Svar från Leif Eliasson 2012-12-20 12:06
Tack för tipset Börje
//Leif
Läckra bilder och din dotter kommer säkert att bli glad!! Min dotter har några av mina bilder på sin vägg och fler kommer att komma. Fast, nu är hon själv fotointresserad och vill kanske, ta dem själv. De hon har nu, har jag monterat på kapaskiva och kopierat på matt papper. Några av mina vänner, har också bilder på sina väggar, bilder som är presenter, om än inte julklappar... :-)
Man borde printa mer, men även det blir ju tråkigt om man sedan inte har platsen att hänga det.... Riskerar att bli lite samma som "hårddisken"... :)

Passar på att önska dig en God Jul och Gott Nytt År!! //Peter-L
Svar från Leif Eliasson 2012-12-20 13:33
Tack för din kommentar Peter
Jag gör en egen årsbok varje år med ett urval av bilder och lite korta texter. Vi tar fram dom ganska ofta och tittar och minns, särskilt barnen gillar att titta i dom och visa sina barn. Tror det kan vara ett sätt att säkra bilder till eftervärlden, i alla fall till familjen.
//Leif
Hej Leif,
jag gör en årskavalkad med text och bildmontage som min och min sambos familjer får i julklapp. Min systerdotter i USA frågade förra året om hon inte kunde få en egen kopia. I år får hon sålunda "The complete set" som innehåller 8 års kavalkader. Med en familj i USA och en i Sverige blir det inte så ofta som alla kan träffas, men på detta sätt kan de i alla fall dela en del evenemang med varandra och oss.
Hälsningar Lena
Svar från Leif Eliasson 2012-12-20 21:23
Tack för att du läser och delar med dig av dina tankar. Förstår att årskavalkaden är uppskattad.
//Leif



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number twentyone as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid