Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Fake eller äkta - en impossible fråga

Har skaffat några stycke gamla polaroid kamror nu. Sist jag skrev var det bara en. har gjort slut på en hel del film, ganska dyr sådan från The Impossible project. Nu har jag använt Silver Shade en svartvit film som blir alt mer sefiafärgad ju varmare det är när man framkallar. Vi ca 30 gr blir det svartvitt, vid 35-40 blir det sefia och värmer man den til 40-50 gr så blir den rostfärgad.

Med minus 5 ute så får man hålla filmen i armhålan eller någon annan stans för att den över huvud taget ska framkallas.

Idag var jag ute och hade som mål att få till en kollektion och fastnade för en eka som låg på stranden. Det blev tre bilder men en ville sig inte riktigt och filmen tog slut så jag knäppte lite bilder med Lumixen som också var med.

Här är bilderna:

Nu till frågan - vilken är fake, eller vilken är inte en Polaroid?

Svaret kan du hitta på min Polaroid-blog.Added 2011-02-20 19:10 | Permalink | Comments (3) | Comment

Hipstamatic på New York Fashion week

Egentligen gör jag inte denna sortens inlägg på min blog men jag bara måste när jag såg bilderna.

Om ni inte har Hipsta appen så skaffa den - den är skitkul

Mitt bidrag i deras senaste tävling - Fashion Gone Rogue - ser du nedan:

Rösta kan du göra här - Fashion Gone RogueAdded 2011-02-14 15:58 | Permalink | Comments (1) | Comment

Oansvarigt förfall

När man tittar på gamla bilder blir man ofta upprörd över alla fina miljöer som man låtit förfalla för att sedan tvingas riva.

Medvetet eller ej så leder alltid vanvård, underlåtenhet att underhålla till att man tvingas riva. I Varberg kan listan göras lång och många av dom mer extrema exemplen kommer från 1970-talet och då särskilt Gerlachska huset.

Nu är man på väg att genom vanvård tvinga fram en rivning av dom gamla lok-stallarna i Varberg med tillhörande byggnader utefter järnvägen. Nu tycker jag att man (kommunen och Banverket) får ta sitt ansvar och vårda byggnaderna - det kommer att bli dyrt men man får skylla sig själv.

Är det okey - vad tycker ni?  PROTESTERA HÄR 

Vill ni läsa fler bloggar från mig kan ni titta på dessa:

Blixt-blogg
Polaroid-blogg
Trend-blogg
365-dagars 

Ni får gärna klicka på annonserna ;=)Added 2011-02-04 22:55 | Permalink | Comments (3) | Comment

Impossible Creative Set - Nu ska jag bli kreativ

Fortsättning på mitt förra inlägg - Har nu haft min Polaroid ett tag, dessutom har jag skaffat några till, dom har inte kommit ännu men längtar efter deras ankomst.

Har tagit lite bilder, och det är inte lätt. Det var ju ett tag sedan jag plåtade analogt så man har vant sig vid det digitalas exakthet och möjlighet att se resultatet direkt och kunna korrigera. Nu får man testa sig fram (det kan bli dyrt) och resultatet är oförutsägbart och det är det som är det roliga. Förstår dom som fastnar för "instant photography" och allt man kan göra med det.

Fick hem mitt "Creative Kit" för att göra emultionstrasfer och peeling.

Jag tror jag är fast i detta så jag har startat en ny blogg (den fjärde) där jag tänkte visa mina framsteg och misstag så följ den gärna här på impossible picture.

Mina andra bloggar är: Aperture 11 och Photo-trends

Det kommer mera snart.Added 2011-02-02 22:06 | Permalink | Comments (0) | Comment

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid