Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Loppis - en härlig företeelse

Ja det måste man väl ändå säga, loppisar är en fantastisk företeelse. I dagens konsumtionssamhälle kommer det som inte längre behövs hos någon till användning och nytta hos någon annan. Dessutom ofta till ett betydligt lägre pris än om det skulle inhandlas nytt. Sedan kan man kanske lite filosofiskt konstatera att utan konsumtionssamhället inga loppisar - då fanns det ju inget att sälja.

Handlar inte så mycket själv men tror att det finns två kategorier av kunder på loppis - den ena handlar där av ekonomiska skäl, den andra för att skaffa sig en egen stil byggd på en kombination av möbler och prydnadssaker, tavelramar, etc. som inte liknar det som säljs i dom globala butikskedjorna och som ser precis lika dana ut i London, New York och Varberg.

På loppisen igår kunde man beskåda en duschkabin för vinterbadare

Udda stolar för ungdomsrummet eller varför inte ett temarum

Prydnadssaker råder det inte heller någon brist på

På Bois loppis styrs allt från "kommandobryggan"Added 2010-01-31 22:43 | Permalink | Comments (0) | Comment

Blixtkväll med Falkenbergs Fotoklubb

Jag gillar att plåta med blixt - det vet dom flesta som känner mig eller följer mina bloggar.

Igår hoppas jag att jag kunde inspirera några fler att börja plåta med små blixtar.Fick förtroendet av Falkenbergs fotoklubb att visa hur man kan använda små blixtar. Det blev en trevlig och intressant kväll. Vi prövade att sätta olika hjälpmedel på småblixtarna. Softbox, bikakeraster och snots. Vi prövade aldrig färgfilter men gick igenom vad man kan skapa för olika effekter.
Till vänster en bild med bikakeraster på blixten, en Nikon SB-900 från vänster.
Bilden är justerad till svartvitt med hjälp av NIK Software's Silver FX-pro.
Vi var knappt tio i gruppen och det var ganska okey. Man ska inte vara för många och inte för få. Vi gick som sagt igenom vad man kan göra med små blixtar, vilka hjälpmedel man kan använda och vad man får för effekt med dom.
Sedan plåtade vi lite, hann inte så mycket men som sagt - jag hoppas att jag lyckades inspirera några att börja jobba med små blixtar.


Läs mer på min blixt-blog eler på min 365-dagars blog. Om ni inte redan gör det kan jag rekomendera att ni följer bloggen "The Strobist" en inspirerande blixt-blogg.

Vi höres.

 Added 2010-01-31 00:11 | Permalink | Comments (3) | Comment

SJ - Ursäkta att jag har krav

Kärt ämne, särskilt dessa dagar då inget verkar fungera för SJ. Snö - en alltid lika stor överaskning som orsakar förseningar. Det är väl inget konstigt med det om det inte vore för att det händer alldeles för ofta och att SJ skiter i om vi kommer i tid eller står ute i kylan och väntar.

Just nu sitter jag på tåget mellan Hallsberg och Göteborg. Jag tog mig från en ganska otillgänglig plats nedanför Askesund till centralen i Hallsberg utan några större missöden. Men när jag anländer till stationen är tåget 12 minuter försenat, något man kan acceptera i det busväder som varit. Sedan ökas förseninen succesivt på och vid påstigning är den uppe i 50 minuter. Bara under dom fem minuter jag står på perongen ökar förseningen med, ja hör och häpna ytterligare fem minuter.

Hur är det möjligt att bli fem minuter försenad på fem minuter - bättre att säga som det är från början. Det är alltid, och jag menar alltid så att en meddelad försening kommuniceras i underkant. Kanske i tron att folk inte ska bli så upprörda och ändå bli glada när man får kliva på tåget.

Det är detta fenomen som skapar problem - snö ;)

Jag kommer inte att sätta min fot på ett tåg igen under den närmaste tiden - särskilt inte SJs tåg.

En lite reflektion - SJ brukar skylla på Banverket men varför drabbas andra operatörer mindre än SJ - min slutsats är att man kör med gamla tåg, illa underhållna och inte anstränger sig tillräkligt att köra in förseningar. Jag kan ha fel men något skumt är det.

Några andra bloggar som jag skriver är:

http://aperture-11.blogspot.com/2010/01/dag-10-insnoad.html   min 365-dagars blog

http://www.fx-photo.se/FX-PHOTO/Blog/Blog.html  min blixt-blog

 Added 2010-01-28 12:53 | Permalink | Comments (6) | Comment

SJ - Ur funktion

Idag tog jag tåget efter att inte åkt tåg på flera månader ja snart ett år var förhoppningen stor att allt skulle vara bättre. Bättre punktlighet, bättre service, bättre mat.
Men icke - första sträckan Varberg - Göteborg, försening på ca 15 minuter, Försenad avgång från Göteborg mot Hallsberg, ostmackan var blöt och till sist var alla toaletter förutom dom i dom två främsta vagnarna ur funktion.
Inget har blivit bättre, snarare sämre - vad i hela fiden ska vi ta oss till för att få en fungerande järnväg.

 

Vi får väl bojkotta dom - men då skadar vi miljön men lite mer konkurrens skulle inte skada. Risken är väl bara att vi får betala SJs avveckling med skattepengar - puhhh.

Vi hörs
//LeifAdded 2010-01-26 21:25 | Permalink | Comments (7) | Comment

Tillbaka från vinterlandet

Några dagar i fjällvärlden gjorde det svårt att lägga upp bilder i min 365-dagars blogg. Det blev bara bilder upplagda från min iPhone avfotograferade från displayen på min kamera. Ni kan se bilderna på min 365-dagars blogg.

Men nu är jag tillbaka igen och ska börja lägga upp bilder igen.

Först måste jag bara säga att att dagarna i fjällvärlden (sälen ;) ) var en upplevelse i svartvitt. Ingen sol mycket snö skapade en surealistisk värld som var alldeles fantastisk men svår fotograferad.Added 2010-01-23 23:58 | Permalink | Comments (0) | Comment
1 2 Next Last 

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid