Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Tack moderskeppet

Först måste jag säga att jag inte har något emot att man använder alla digitala verktyg som finns för att skapa bilder - men då är det inte fotografi det är frågan om enligt min mening.


Att tävla i fotografi blir allt mer att tävla med bilder framställda i datorn. När nu allt fler skapar sina tävlingsbilder genom att slå samman flera bilder (förhoppningsvis deras egna) för at skapa allt mer spektakulära tävlingsbidrag så får man väl anpassa sig köra med samma mynt.

Bilden ovan är skapad av två bilder tagna under en skidweekend i Sälen i år. Tyckte att bilden på hästen var trist och tog den mest instinktivt för att kanske kunna använda den senare och se nu kom den till pass i kombination med en miljöbild tagen under samma helg.

Bilden kom till efter att jag tittat på ett inspirerande avsnitt från moderskepet.

Gå in på min externa fotoblogg och läs mer och se orginalbilderna.

Aperture -11 - här är jag mer aktiv ;-)Added 2012-03-08 18:58 | Permalink | Comments (2) | Comment

Hipstamatic - nu behöver jag er hjälp

Hipstamatic appen till iPhone är en rolig grej. Kameran är alltid med och man kan få till lite roliga effekter.

Finns en egen grupp på flickr och en hemsida där det pågår en massa olika tävlingar. Just nu pågår en som jag skickat in ett bidrag till och det är här er hjälp kommer in i bilden.

Gillar ni bilden nedan kan ni gå in och rösta genom att gilla bilden på facebook eller skicka ett tweet - gå in på denna sida och rösta nuuuuu!!!!

Tack på förhand

//Leif

Ps Du kan se mer av mina hipstamaticbilder på Flickr. DsAdded 2010-07-24 13:48 | Permalink | Comments (2) | Comment

The Best Camera is the one You got with You - Chase Jarvis

Rubriken kommer från Chase Jarvis, en fotograf jag följer på nätet och som inspirerar mig en hel del. Läste på Chase Jarvis blogg och hemsida att han gjort en app för iPhonen. Det är inte bara en variant på Apples kamera utan en app som gör det möjligt att efterbehandla bilden med hjälp av ett antal olika filter.

Inte nog med det man kan ckså dela med sig bilden direkt via en ny web sida www.bestc.am där andra kan titta och rösta på dina bilder.

Eftersom jag gillar Case och min  iPhone laddade jag ner den och tog bara med mig iPhonen på en kort weekend resa till Skåne. Måste säga att även om jag inte har den senaste iPhonen så blir resultatet rätt just. Själv klart inte av den tekniska kvalitet man är bortskämd med men man kan ta med sig "kameran" till platser man inte gör om man har en stor Nikon.

Nedan en bild från Kiviks Äppelmarknad.

 

Har lagt fler bilder i ett särskilt album som du kan se här på fotosidan, My iPhone

 Ha det så gott - vi hörs

 Added 2009-09-27 21:05 | Permalink | Comments (1) | Comment

Sverige är fantastiskt - Skåne oxå

Tog en minisemester till Skåne i helgen och bodde på ett mysigt gästgiveri i Stora Herrestad, åt en fantastisk trerätters middag, vandrade på kryddfält bland lavendel, timjan, salvia och ringblommor.

Det som slår mig är hur mycket vackert och sevärt  som finns in på knuten och som vi kan uppleva utan att förflytta oss hundratals ja tusentals mil bara vi lyfter blicken och ser oss omkring och det är inte lätt. I mitt fall krävdes det lite hjälp från våra barn som gav min fru en weekend i Skåne i födelsedagspresent - och jag fick följa med.

Hade tänkt åka till Frankrike under sommaren men nu har jag fått blodad tand för Sverige.

Till helgen närmare bestämt den 19/7 börjar vår - "Naturfoto Hallands" utställning på Getteröns Naturum i Varberg. Titta in på deras hemsida - väl värt ett besök även utan vår utställning.

Bilden är från Skåne i helgen och bearbetad i Aperture med hjälp av insticksprogramet Silver Efex Pro från NIK Software, ett rätt okey program får jag säga.

 Added 2008-07-15 22:36 | Permalink | Comments (1) | Comment

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid