Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Nu är fotoboken snart klar

Har gjort många fotoböcker för eget bruk men nu ska jag försöka göra en som andra kan tycka om och förhoppningsvis betala en slant för att få ha in sin bokhylla.

Har haft några utställningar med mina svart-vita Varbergs bilder från 1970-talet. Sista utställningen var en lite succe med mina mått mätt så jag satsar på att använda samma bildmaterial anpassat för boken. Tycker det är svårt att få till flytet i boken och göra vettiga texter - det ska vara en fotobok så texterna får inte ta överhand.

Tänkte göra boken på Blurb och göra det möjligt för intresserade att beställa boken direkt.

Varför gör man detta egentligen - man kommer ju inte att tjäna några pengar på det, det tar en himla massa tid och skapar frustration när det inte blir som man vill - men något driver mig att göra det trotts detta.

Så - önska mig lycka till för det lär jag behöva ;)Added 2010-03-23 22:56 | Permalink | Comments (5) | Comment

Nu har jag varit lärare på en fotokurs - skulle du vilja hålla kurs?

Trodde inte att jag skulle göra det - men nu har jag hållit min första fotokurs.

När min fotokompis fick lite annat att tänka på gick frågan från Medborgarskolan i Varberg till mig - "Vill du hålla i fotokrsen Foto för dig?". Svaret blev spontant ja men jag har haft en hel del funderingar om det verkligen var så klokt att tacka ja.

Men tack vare god hjälp från min kompis Folke med material så fick jag till det. Hoppas dom som var där uppskattade det och kommer tillbaka nästa vecka för kursen är fem gånger, en gång per vecka.

Det hela började med att jag satte ihop en kurs i fotografering med små blixtar, som är en av mina specialinriktningar inom foto. Nu blev det ingen blixtfotokurs, intresset var inte tillräckligt stort. Så när Folke inte kunde ta sin kurs gick frågan till mig.

 

pollcode.com free polls
Skulle du vilja halla en egen fotokurs?
Ja absolut Ja kanske Kanske - Ska fundera Nej - absolut inte   

Dagens bild är inte från idag utan från förra våren - en vår jag längtar till.

Kolla in min blixtblog och min 365-dagars


Added 2010-03-16 20:17 | Permalink | Comments (1) | Comment

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid