Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Svårt att göra verkligheten rättvisa - Island igen

Ibland är det svårt att göra verkligheten rättvisa. Inte ens med dom mest avancerade datorprogrammen och den senaste kamerautrustningen så lyckas man.

Här är i alla fall ett försök att återge den stämning och känsla som jag upplevde under en kväll, natt och morgon vid Vatnajökull på Island.

Hur jag gjort kan du läsa mer om på Aperture-11.Added 2012-09-16 01:49 | Permalink | Comments (3) | Comment

Sony på G eller...

Om man tror på statistik så är intresset för Sony på väg upp och Canon på väg ner medans intresset för Fuji är relativt stabilt. Detta stämmer i alla fall om man ska tro trendgrafe på knuff.se

 

Om det stämmer med verkligheten eller bara är statistik vet jag inte men jag håller mig till Nikon även om jag har en Fuji Xpro-1 som daglig följeslagare.

Vad tror ni, är Sony på väg upp? Skulle vara kul att veta vad ni tycker.

Vill ni se mina bilder kan ni titta här på Fotosidan eller på min blog Aperture-11.Added 2012-09-05 16:30 | Permalink | Comments (3) | Comment

En magisk natt vid glaciären

Vi kom fram till Jokulsarlon lagunen vid fem-tiden på eftermiddagen.  Jokulsarlon lagunen är bland annat känd från en James Bond film - och den är magisk.

Efter en kort tur runt för att reka körde vi till vårt vandrarhem för att bli av med den del av packningen som inte behövdes för fotograferandet. Vi plåtade till klockan fem på morgonen sedan var det till att sätta kamrorna på laddning, föra över bilder till hårddiskar och göra backuper. I säng vid 7-tiden på morgonen och somnade gjorde man direkt med hjälp av en ögonbindel. Lite mer bilder kan du se på min andra fotoblogg aperture-11.blogspot.se

Det kommer meraAdded 2012-09-04 18:15 | Permalink | Comments (2) | Comment

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid