Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Foto på sten

Blev väldigt nyfiken när min fru visade mig en annons om vernissage där bilderna var gjorda på sten och inte papper.

Utställningen var i Ölmanäs Trädgårdar och bilderna visade sig vara en del av trädgårdsdekorationen. Eftersom min fru är väldigt trädgårdsintresserad och jag - om ni inte förstår det är fotointresserad var det ett lätt beslut att bestämma oss för ett besök.

Fotografen heter Lars Lundberg och har sin ateljé i Göteborg och skapar i mitt tycke helt underbara bilder. Titta in på hans hemsida http://www.larslundberg.se/ och ta er tid att titta runt - väl värt ett besök tycker jag.

Även om jag tycker motiven på stenarna var lite tråkiga så var tekniken intressant. Stenarna var bestrukna med fotografisk emulsion. Därefter exponerade och framkallade som fotopapper.

Har själv införskaffat flytande emulsion som jag tänkt använda någon gång i framtiden men inte på sten utan kanske på stålplåt.

Vad tror ni om det?

Det kommer mera.

 Added 2010-07-31 00:15 | Permalink | Comments (0) | Comment

Allt ska hända - NU!

Ja så verkar det i alla fall när man reser runt i Sverige under sommarmånaderna. Det är väl inte bara i Sverige det är så men det märks särskilt väl i ett land där övriga delen av året är väldigt lugn för att inte säga "dött".

Men nu så - alla samhällen av rang har en marknad, en musikfestival och ligger man vid havet så är det räkfrossa, kräftfestival eller makrillfestival för att inte tala om alla glass-stånd och loppisar.

Och allt det här är väl helt okey om det inte vore för att utbud och upplägg alltid är det samma eller snarlika varandra. Våra få kändisar far land och rike runt som skållade råttor för att hinna med så många platser som möjlig. Så när sommaren är över och vi träffar våra vänner och pratar semesterminnen så har vi ofta sett samma artister, ätit liknande mat, sett loppisar med snarlikt utbud (även om variationen är större än i shopping-galleriorna där alla har samma kedjor och märken) men på olika platser.

Men mångfalden finns om vi bara vänder blickarna bort från tillfälliga scenerna och dom storslaget annonserade arrangemangen. Där finns dom - människorna, miljöerna dom lokala fiken som inte serverar bara latte och cappuccino.

En, av många ovanor som jag har är att plåta anslagstavlor på platser vi besöker. Dom säger en del om vad som händer i det lilla på orten.

Nedan några exempel:

Bråbygden, Småland

 

Bredsjön, BergslagenAdded 2010-07-29 23:39 | Permalink | Comments (0) | Comment

Hipstamatic - nu behöver jag er hjälp

Hipstamatic appen till iPhone är en rolig grej. Kameran är alltid med och man kan få till lite roliga effekter.

Finns en egen grupp på flickr och en hemsida där det pågår en massa olika tävlingar. Just nu pågår en som jag skickat in ett bidrag till och det är här er hjälp kommer in i bilden.

Gillar ni bilden nedan kan ni gå in och rösta genom att gilla bilden på facebook eller skicka ett tweet - gå in på denna sida och rösta nuuuuu!!!!

Tack på förhand

//Leif

Ps Du kan se mer av mina hipstamaticbilder på Flickr. DsAdded 2010-07-24 13:48 | Permalink | Comments (2) | Comment

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid