Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Foto på sten

Blev väldigt nyfiken när min fru visade mig en annons om vernissage där bilderna var gjorda på sten och inte papper.

Utställningen var i Ölmanäs Trädgårdar och bilderna visade sig vara en del av trädgårdsdekorationen. Eftersom min fru är väldigt trädgårdsintresserad och jag - om ni inte förstår det är fotointresserad var det ett lätt beslut att bestämma oss för ett besök.

Fotografen heter Lars Lundberg och har sin ateljé i Göteborg och skapar i mitt tycke helt underbara bilder. Titta in på hans hemsida http://www.larslundberg.se/ och ta er tid att titta runt - väl värt ett besök tycker jag.

Även om jag tycker motiven på stenarna var lite tråkiga så var tekniken intressant. Stenarna var bestrukna med fotografisk emulsion. Därefter exponerade och framkallade som fotopapper.

Har själv införskaffat flytande emulsion som jag tänkt använda någon gång i framtiden men inte på sten utan kanske på stålplåt.

Vad tror ni om det?

Det kommer mera.

 

Added 2010-07-31 00:15 | Read 4668 times. | Permalink(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number seventythree as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid