Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Så kom den då - den första frosten

Visst är det härligt när den kommer - den första frosten med klar hög luft och gnistrande iskristaller. Enda bekymret är att man inte kan vara ledig och njuta fullt ut, men vackert är det.

Denna första frostmorgon i Varberg var det dessutom första natten med fullmåne med allt vad det innebär, stor gryningsmåne, speglingar i vattnet. Månljus i kombination med soluppgång brukar bjuda på flera spännande ljussituationer.

När jag klev upp vid halv sju och såg fullmånen och att det var stjärnklart så åkte kameran fram för att följa med på den tidiga resan till Götet. Jag kom nte längre än ett par hundra meter när jag bara var tvungen att stanna för att fånga nuet - den underbara soluppgången i kombination med månskenet. Efter ett tag insåg jag att jag kommer inte att hinna till jobbet i tid om jag inte slutade så det var bara att packa ihop och köra vidare. När jag närmade mig söder höjd och sörse var det dags för nästa stopp när jag såg solen spegla sig i fönstren och månen lysa på en klarblå gryningshimmel. Men det blev kort stopp för att inte missa mötet.

Så här är det ofta - man hinner inte göra det man vill för att man måste göra något annat. Men det är väl bara att anpassa sig eller hoppa ur ekorrhjulet - hur man nu gör det.

 

Vill ni kan ni se andra morgon bilder här.Added 2009-12-03 15:19 | Permalink | Comments (0) | Comment

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid