Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Oansvarigt förfall

När man tittar på gamla bilder blir man ofta upprörd över alla fina miljöer som man låtit förfalla för att sedan tvingas riva.

Medvetet eller ej så leder alltid vanvård, underlåtenhet att underhålla till att man tvingas riva. I Varberg kan listan göras lång och många av dom mer extrema exemplen kommer från 1970-talet och då särskilt Gerlachska huset.

Nu är man på väg att genom vanvård tvinga fram en rivning av dom gamla lok-stallarna i Varberg med tillhörande byggnader utefter järnvägen. Nu tycker jag att man (kommunen och Banverket) får ta sitt ansvar och vårda byggnaderna - det kommer att bli dyrt men man får skylla sig själv.

Är det okey - vad tycker ni?  PROTESTERA HÄR 

Vill ni läsa fler bloggar från mig kan ni titta på dessa:

Blixt-blogg
Polaroid-blogg
Trend-blogg
365-dagars 

Ni får gärna klicka på annonserna ;=)Added 2011-02-04 22:55 | Permalink | Comments (3) | Comment

The impossible project - nu är jag med

Tror det var här på Fotosidan som jag först läste att någon börjat tillverka Polaroidfilm igen - The Impossible Project.

Eftersom jag är en nyfiken rackare och dessutom sparat en gammal Polaroid Impuls (två av mina särdrag - nyfikenhet och spara gamla grejer) i ett skåp så beställde jag ett paket "First Flush". Filmen var gjord för klassikern SX-70 men skulle funka med Impulsen så resultatet blev lite si och så.

Jag började leta efter en begagnad SX-70 och hittade ett gäng på e-bay, men det vr fler än jag som fått upp ögonen för dessa gamla klenoder så priserna var rätt höga. Efter att ha förlorat några auktioner så slog jag till på en som inte såldes på auktion. Efter att jag fått kameran kom den stora besvikelsen - den funkade inte, surrade gjorde den men det var det enda. Efter ett antal timmar på nätet kom jag fram till att jag behövde en reparationsmanual för att plocka isär klenoden. Fick en av en kille i USA som glatt mailade den till mig - gratis. Nu räckte det inte med en manual, den sorts verktyg som behövs för att plocka isär en Polaroid ingår inte i standardutrustningen, i alla fall inte min. Så det var till att jaga specialbits och små tänger. Efter att jag fått tag på detta och fått isär kameran började felsökningen och jag hittade felet, man är ju ingenjör så det var inte så svårt ;=)

Lagad och klar tog jag mitt första foto:


Film, SX-70 och en bild tagen med Impulsen

Historien fortsätter med bilder tagna med SX-70, ny film beställd tillsammans med lite annat från Impossible Project.

Du kan läsa mer om detta och om annat som har med foto att göra på någon av mina bloggar

Fototrender - Trender som jag ser (men kanske inte andra)

Aperture 11 - Allmänt om foto

Blixt och Gatufoto (bilder jag inte visar på Fotosidan och lite om hur jag tagit mina bilder)Added 2011-01-22 22:50 | Permalink | Comments (2) | Comment

Foto på sten

Blev väldigt nyfiken när min fru visade mig en annons om vernissage där bilderna var gjorda på sten och inte papper.

Utställningen var i Ölmanäs Trädgårdar och bilderna visade sig vara en del av trädgårdsdekorationen. Eftersom min fru är väldigt trädgårdsintresserad och jag - om ni inte förstår det är fotointresserad var det ett lätt beslut att bestämma oss för ett besök.

Fotografen heter Lars Lundberg och har sin ateljé i Göteborg och skapar i mitt tycke helt underbara bilder. Titta in på hans hemsida http://www.larslundberg.se/ och ta er tid att titta runt - väl värt ett besök tycker jag.

Även om jag tycker motiven på stenarna var lite tråkiga så var tekniken intressant. Stenarna var bestrukna med fotografisk emulsion. Därefter exponerade och framkallade som fotopapper.

Har själv införskaffat flytande emulsion som jag tänkt använda någon gång i framtiden men inte på sten utan kanske på stålplåt.

Vad tror ni om det?

Det kommer mera.

 Added 2010-07-31 00:15 | Permalink | Comments (0) | Comment

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid