Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

1000+ Bilder blir en TimeLaps movie under Costal Culture

Costal Culture - ett fantastisk arrangemang med skateboard, surfing, SUP och wakeboard som blev en härlig kick-off på sommaren i Varberg.

Bestämde mig för att koncentrera mig på att göra en time laps movie för att dokumentera evenemanget och inte ta enskilda bilder även om det blev en del sådant också.

Jag tycker att jag tvingar mig själv utanför min komfortzon genom att göra något jag inte brukar göra, dessutom älskar jag att experimentera - ibland lyckas man ibland misslyckas man men alltid lär man sig något nytt.

Sakt och gjort med stativ, Nikon D3, 24-70/2,8 och 80-200/2,8 i kameraväskan tillbringade jag ca 2x3 timmar i och runt Socitetsparken i Varberg.

Om du vill  vill veta hur jag gjort, få lite tips och andra länkar så gå till min blog aperture-11Added 2012-05-22 14:46 | Permalink | Comments (1) | Comment

Tummen upp för snösmältningen

Visst är det vackert med vinter men det känns som om det räcker nu. Enligt almanackan är vi väl drygt halvvägs igenom vintern nu så man får väl vänta ett tag.


Naturen runt Grimeton visade sig från sin vackra sida häromdagen.

Och visst är det lite svårt att hitta inspirationen i gråväder, smutsig snö och skvätt från bilarna. Men motiven finns där om vi bara lyfter blicken för  även om naturen kanske inte visar sig från sin bästa sida så finns det så mycket annat att fästa blicken på och dela med sig av till andra.

Varbergs svar på rondellhundsdebatten är en figur som ständigt byter skepnad - idag gjorde den tummen upp, kanske för snösmälltningen, härom dagen var det hevy metal symbolen som visade sig och tidigare har rondellen gjort finger åt alla som kört igenom rondellen.

Andra blogggar som kan vara inressanta:

Aperture 11

Blixt blogg

StrobistAdded 2011-01-16 22:11 | Permalink | Comments (1) | Comment

Plåta MTB - Bockstensturen i skogen


Finns det något bättre än att vara ute i skogen en frisk sensommardag och dessutom få fotografera.

I helgen var det MTB-loppet Bockstensturen i naturen runt Varberg och fotoklubben skulle hjälpa Varbergs MTB att dokumentera loppet.

Vi var fem fotografer som spred ut oss på den 100 km långa banan.

 

Det går fort och är trångt där MTB-cyklisterna drar fram genom skogarna.

Den längsta banan var 100 km och gick över stock och sten genom den vackra naturen runt Varberg.

Dom starka kontrasterna är svåra att hantera utan blixt så i min packning fanns ett antal SB 800 och SB 900 blixtar.


Det blev sådär 3-400 bilder per fotograf och mer än 1000 publicerade bilder på Flickr. Rätt kul att vi på två dagar fått mer än 90.000 tittar på våra bilder.

 

Hur jag tog mina blixtbilder kan du läsa lite mer om här. Added 2010-09-06 23:11 | Permalink | Comments (1) | Comment

Kameran på styret - och hjälm på huvudet

Igår efter att ha tagit bilderna till min första time laps movie så tog jag en cykeltur. Jag kompå att jag kunde använda en av mina "blixt-klämmor" från Manfrotto till att sätta fast den lilla (Lumix GF 1) på styret och filma (och fotografera) i farten. Klämman kallas föresten för superclamp.

Lumixen på styret och hjälmen på huvudet.

Här kommer filmen - fortfarande lite dålig kvalitet- får se hur jag ska komma till rätta med detta.

Om du vill se lite av mina blixtbilder så besök min blixt-blog.

Ha det så gått - vi hörs snart igen.Added 2010-08-06 21:35 | Permalink | Comments (1) | Comment

Jag reser inte med Solresor igen..

Igår fick vi se hemska bilder från Madeira med jordskred, översvämningar och skyfall. Funchals centrala delar blev en spökstad, många byar blev avskurna och idag bad Portugal FN om hjälp med situationen.

Till detta tycker man på Solresor att det är helt okey att åka eftersom UD inte avrått från att resa dit - ett beslut helt fokuserat på att slippa betala ut resegarantin till dom som liksom oss inte tycker det är okey att sitta på ett hotell i 14 dagar och inte kunna vandra i bergen, på levadorna och besöka dom små byarna i bergen. Man tänker kortsiktigt istället för att ta hand om och vårda sina kunder långsiktigt.

Fy f-n vad jag är besviken.

Med förhoppning att dom ändrar sig och vinner kunder istället för att förlora sådana.

Gå med i min grupp på facebook och sätt lite tryck på researrangörerna.

Hemma är det lungt och vackert även om det hade varit skönt med lite Madeira luft.Added 2010-02-21 15:50 | Permalink | Comments (0) | Comment
1 2 Next Last 

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid