Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Tidsfördriv en regnig dag och "Män som hatar kvinnor"

Efter att ha vandrat runt rastlös, städat och gått på bio, Män som hatar kvinnor, som jag för övrigt kan rekommendera. En del läskiga scener men ett fantastiskt foto och i mitt tycke fantastiska skådespelarprestationer. Faktiskt första gången som jag måste säga att filmen levde upp till mina förväntningar efter att ha läst boken.

Väl hemma igen blev det lite plåtande och testande i PS. Kommer ofta på mig själv att alltid testa något nytt och inte göra något målmedvetet i PS. Det beror kanske på alla dessa funktioner som man hela tiden upptäcker. Funderar allvarligt på att inte pröva något nytt under en period utan bara använda det jag lärt mig, tror det blir svårt men...

Här är resultatet av två bilder - en på parfymflaskan och en på en vattenstråle från en duschflaska. Allt sammanslaget i PS med hjälp av en funktion jag fick tips om av en fotokompis i klubben.

 

//Leif 

 Added 2009-03-08 23:56 | Permalink | Comments (0) | Comment

Så var det dax - våren är på väg men blixten får hjälpa till

Var ute igår eftermiddag för att försöka fånga lite vårkänsla. Dagen hade varit hyfsad med lite sol så även om det var kallt så värmde solen rätt skönt. Nu jäklar tänkte jag ska man väl få till lite vårkänsla i bildern, isflaken började smälta och det fanns hop. Men ljuset ville inte komma så vad gör man - tar med några blixtar och hjälper våren på traven.

Vitbalansen på tungsten och på med orangefilter på blixten, börjar bli lite uttjatat men jag gillar effekten. Några förbipasserande fick aggera RALS, röst aktiverade ljusstativ, tack föresten, glömde fråga vad ni hette.

 Added 2009-03-01 18:34 | Permalink | Comments (0) | Comment

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid