Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Pressfotografen 100 år

Var i Köpenhamn under några dagar i förra veckan tillsammans med min Fuji XPRO-1.

Efter jobbet fick vi tid att flanera runt genom centrala Köpenhamns gator. Som alltid i Köpenhamn, intressanta människor, sköna miljöer och denna gången två fotoutställningar utomhus. I Danmark firar man att det var 100 år sedan pressfotografin slog igenom på allvar i Danmark. Man firar bland annat genom en utställning på Kongens Nytorv och Nytorv. Kongens Nytorv håller på att byggas om men runt byggarbetsplatsen har man monterat stora, ca 3x2 meter bilder tagna av olika Danska pressfotografer. Många bilder var riktigt gripande medans andra var vackra.

Lite från Nytorv;

På Kongens Nytorv fans bilder som jag använde som bakgrund;

En glad turist som gillade att bli fotograferade.


Det var många som ryggade inför den här bilden

Lite mer om fotograferna, vad det står på tatueringen och fler bilder hittar du på min blog aperture-11.Added 2012-05-27 21:32 | Permalink | Comments (0) | Comment

Oansvarigt förfall

När man tittar på gamla bilder blir man ofta upprörd över alla fina miljöer som man låtit förfalla för att sedan tvingas riva.

Medvetet eller ej så leder alltid vanvård, underlåtenhet att underhålla till att man tvingas riva. I Varberg kan listan göras lång och många av dom mer extrema exemplen kommer från 1970-talet och då särskilt Gerlachska huset.

Nu är man på väg att genom vanvård tvinga fram en rivning av dom gamla lok-stallarna i Varberg med tillhörande byggnader utefter järnvägen. Nu tycker jag att man (kommunen och Banverket) får ta sitt ansvar och vårda byggnaderna - det kommer att bli dyrt men man får skylla sig själv.

Är det okey - vad tycker ni?  PROTESTERA HÄR 

Vill ni läsa fler bloggar från mig kan ni titta på dessa:

Blixt-blogg
Polaroid-blogg
Trend-blogg
365-dagars 

Ni får gärna klicka på annonserna ;=)Added 2011-02-04 22:55 | Permalink | Comments (3) | Comment

Kurortens år i Varberg

Vad jag förstår är det dags at relansera Varberg som kurort. Det görs genom att utnämna 2011 till kurortens år. Och visst finns det många fina möjligheter att kurera sig här i och kring Varberg.

Skulle vara kul att se lite kurortsbilder bland alla våra fina naturbilder så nu tycker jag vi skiftar fokus för ett ögonblick.

Mitt bidrag får bli en bild jag tog på 1970-talet i samband med mitt projekt "Mitt Varberg". Bilderna visades för övrigt på Länsmuseet och senare på Lottastugan.

Det har dessutom blivit en bok som finns att köpa på Blurb.Added 2011-01-16 10:08 | Permalink | Comments (0) | Comment

Fika med mobil - social samvaro

Nu var det ett tag sedan jag skrev något på min blog. Vet inte varför men på något sätt har jag inte tyckt mig ha tid att sitta framför datorn.

Men idag när jag var ute på stan tillsammans med min fru och vi tog en fika så kunde vi inte låta bli att reagera över hur många som fikar tillsammans men samtidigt inte har mycket av konversation med varandra.

Väldigt många - gamla som unga satt med sina mobiltelefoner och hade, antar jag en helt annan konversation med någon helt annan en den man fikade med. På något sätt är dom varken tillsammans med den dom fikar med eller med den/dom mailar, sms:ar eller chattar med. Läste för några år sedan i Times (tror jag) att den yngre generationen kallas för "the always on generation" men jag tror detta börjar gälla oss alla.

Så att be om en app som gör det möjligt att skriva i vår blog vore väl inte så bra, även om det skulle öka min aktivitet här på fotosidans blog.


Fångad på stan - idag.

Vill ni se lite andra fotorelaterade inlägg kan ni titta på min bild-blog som handlar mycket om blixtar och ljus.Added 2011-01-15 17:38 | Permalink | Comments (3) | Comment

Det gick ju bra på Fotografiska

Idag var den stora dagen - mina tio bilder skulle visas under 15 minuter på fotografiska museet i Stockholm.

Det var med både förväntan och kryp i kroppen som jag stegade in på fotografiska klockan 09:59. 10:00 tändes skärmarna upp och bara mina bilder visades som första fotograf av 1200.

Dröm om min förvåning när jag dessutom fick ett presentkort på 500.- att handla för på fotografiska och ett pannkaksobjektiv 14/2,5. En rätt bra dag om man ska sammanfatta det hela.

Om ni inte redan besökt Fotografiska så kan jag bara säga att det är väl värt ett besök, alltid intressanta utställningar och mycket fina böcker att inhandla i shoppen. Dessutom har dom ju en rätt bra cafeteria med utsikt ut över vattnet.

Gå in på lumix1200 hemsidan så kan du se mina och andras fina bilder. På Flickr kan du också se mina bilder.

Vi höresAdded 2010-11-01 22:15 | Permalink | Comments (5) | Comment
1 2 3 ... 5 Next Last 

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid