Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Oansvarigt förfall

När man tittar på gamla bilder blir man ofta upprörd över alla fina miljöer som man låtit förfalla för att sedan tvingas riva.

Medvetet eller ej så leder alltid vanvård, underlåtenhet att underhålla till att man tvingas riva. I Varberg kan listan göras lång och många av dom mer extrema exemplen kommer från 1970-talet och då särskilt Gerlachska huset.

Nu är man på väg att genom vanvård tvinga fram en rivning av dom gamla lok-stallarna i Varberg med tillhörande byggnader utefter järnvägen. Nu tycker jag att man (kommunen och Banverket) får ta sitt ansvar och vårda byggnaderna - det kommer att bli dyrt men man får skylla sig själv.

Är det okey - vad tycker ni?  PROTESTERA HÄR 

Vill ni läsa fler bloggar från mig kan ni titta på dessa:

Blixt-blogg
Polaroid-blogg
Trend-blogg
365-dagars 

Ni får gärna klicka på annonserna ;=)

Added 2011-02-04 22:55 | Read 11411 times. | Permalink
Banverket tar ju sitt ansvar genom att riva massor av gamla fina stationshus och banvaktsstugor för att slippa underhållet. En hel kulturskatt håller på att försvinna. Om man nu kan kalla det att ta ansvar...........
Nu är det ekonomerna som styr, kultur är fult.
//Claes
Svar från Leif Eliasson 2011-02-05 18:02
Trist - vi får protestera
Gå med i Facebook-gruppen http://www.facebook.com/home.php?sk=group_131584666909506&ap=1

Ha de gött
//Leif
Ja Leif, det är fruktansvärt hur man underlåter underhåll på dessa byggnader vilka har haft en mycket stor roll i Varbergs utveckling. Försvinner dessa förloras delar ur ett historiskt sammanhang. Tror också att ekonomiska intressen och politiker ”konspirerar” mot dessa kulturvärden genom, som du skriver, vänta ut det totala förfallet.
Kanske fotoklubben ta på sig uppgiften att dokumentera och spara för framtiden. Tisdagsträffar på bangården lite längre fram i vår, kan det vara en bra uppgift? Kanske blir vi bortmotade av ”säkerhetsskäl” men kan vara värt ett försök...
Svar från Leif Eliasson 2011-02-04 23:59
Gillar ditt förslag - dokumentera men också påverka - kanske kan vi rädda något.
Gå in på facebook - har startat en grupp där som heter rädda lokstallarna.
//Leif
Jag har ingenting emot förfallet i sig. Det är väldigt estetiskt. Men varför är varbergs kommun så dumma när de vill riva allt som ger staden sin själ? Det är inte kul alls.. Nu måste jag iväg och plåta innan det rivs. Någon som är grym på att skriva insändare?
Svar från Leif Eliasson 2011-02-14 09:58
Kan hålla med men lite lagom nostalgi är nog bäst. Vi fick med en insändare i veckan. Hoppas på fler.(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirtyone as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid