Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

The impossible project - nu är jag med

Tror det var här på Fotosidan som jag först läste att någon börjat tillverka Polaroidfilm igen - The Impossible Project.

Eftersom jag är en nyfiken rackare och dessutom sparat en gammal Polaroid Impuls (två av mina särdrag - nyfikenhet och spara gamla grejer) i ett skåp så beställde jag ett paket "First Flush". Filmen var gjord för klassikern SX-70 men skulle funka med Impulsen så resultatet blev lite si och så.

Jag började leta efter en begagnad SX-70 och hittade ett gäng på e-bay, men det vr fler än jag som fått upp ögonen för dessa gamla klenoder så priserna var rätt höga. Efter att ha förlorat några auktioner så slog jag till på en som inte såldes på auktion. Efter att jag fått kameran kom den stora besvikelsen - den funkade inte, surrade gjorde den men det var det enda. Efter ett antal timmar på nätet kom jag fram till att jag behövde en reparationsmanual för att plocka isär klenoden. Fick en av en kille i USA som glatt mailade den till mig - gratis. Nu räckte det inte med en manual, den sorts verktyg som behövs för att plocka isär en Polaroid ingår inte i standardutrustningen, i alla fall inte min. Så det var till att jaga specialbits och små tänger. Efter att jag fått tag på detta och fått isär kameran började felsökningen och jag hittade felet, man är ju ingenjör så det var inte så svårt ;=)

Lagad och klar tog jag mitt första foto:


Film, SX-70 och en bild tagen med Impulsen

Historien fortsätter med bilder tagna med SX-70, ny film beställd tillsammans med lite annat från Impossible Project.

Du kan läsa mer om detta och om annat som har med foto att göra på någon av mina bloggar

Fototrender - Trender som jag ser (men kanske inte andra)

Aperture 11 - Allmänt om foto

Blixt och Gatufoto (bilder jag inte visar på Fotosidan och lite om hur jag tagit mina bilder)Added 2011-01-22 22:50 | Permalink | Comments (2) | Comment

Tummen upp för snösmältningen

Visst är det vackert med vinter men det känns som om det räcker nu. Enligt almanackan är vi väl drygt halvvägs igenom vintern nu så man får väl vänta ett tag.


Naturen runt Grimeton visade sig från sin vackra sida häromdagen.

Och visst är det lite svårt att hitta inspirationen i gråväder, smutsig snö och skvätt från bilarna. Men motiven finns där om vi bara lyfter blicken för  även om naturen kanske inte visar sig från sin bästa sida så finns det så mycket annat att fästa blicken på och dela med sig av till andra.

Varbergs svar på rondellhundsdebatten är en figur som ständigt byter skepnad - idag gjorde den tummen upp, kanske för snösmälltningen, härom dagen var det hevy metal symbolen som visade sig och tidigare har rondellen gjort finger åt alla som kört igenom rondellen.

Andra blogggar som kan vara inressanta:

Aperture 11

Blixt blogg

StrobistAdded 2011-01-16 22:11 | Permalink | Comments (1) | Comment

Kurortens år i Varberg

Vad jag förstår är det dags at relansera Varberg som kurort. Det görs genom att utnämna 2011 till kurortens år. Och visst finns det många fina möjligheter att kurera sig här i och kring Varberg.

Skulle vara kul att se lite kurortsbilder bland alla våra fina naturbilder så nu tycker jag vi skiftar fokus för ett ögonblick.

Mitt bidrag får bli en bild jag tog på 1970-talet i samband med mitt projekt "Mitt Varberg". Bilderna visades för övrigt på Länsmuseet och senare på Lottastugan.

Det har dessutom blivit en bok som finns att köpa på Blurb.Added 2011-01-16 10:08 | Permalink | Comments (0) | Comment

Fika med mobil - social samvaro

Nu var det ett tag sedan jag skrev något på min blog. Vet inte varför men på något sätt har jag inte tyckt mig ha tid att sitta framför datorn.

Men idag när jag var ute på stan tillsammans med min fru och vi tog en fika så kunde vi inte låta bli att reagera över hur många som fikar tillsammans men samtidigt inte har mycket av konversation med varandra.

Väldigt många - gamla som unga satt med sina mobiltelefoner och hade, antar jag en helt annan konversation med någon helt annan en den man fikade med. På något sätt är dom varken tillsammans med den dom fikar med eller med den/dom mailar, sms:ar eller chattar med. Läste för några år sedan i Times (tror jag) att den yngre generationen kallas för "the always on generation" men jag tror detta börjar gälla oss alla.

Så att be om en app som gör det möjligt att skriva i vår blog vore väl inte så bra, även om det skulle öka min aktivitet här på fotosidans blog.


Fångad på stan - idag.

Vill ni se lite andra fotorelaterade inlägg kan ni titta på min bild-blog som handlar mycket om blixtar och ljus.Added 2011-01-15 17:38 | Permalink | Comments (3) | Comment

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid