Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Tur är den skickliges belöning

Igår var jag ute på en fototur som jag brukar när jag får en stund över. Innan jag tog mig ut hade jag som vanligt svårt att välja vilka grejer jag skulle ta med, ett ilands problem. Det blev Nikon, D800:an plus min lilla GoPro Hero  3 som fick följa med.

Bilden ovan är klippt ur filmen som jag tagit med GoPro i 4K läge

Mitt mål var en sjö med blank fin is där jag brukar se skridskoåkare och isfiskare. En silhuettbild, lite film till ett filmprojekt var vad jag hade i sikte. Framme vid sjön såg jag en figur som isfiskade. Jag tog dit med 800:an och började filma. När jag hållit på en stund ropade killen som fiskade på mig att han hade en stor på kroken. Jag sprang dit och tog en del bilder

Efter en stund  fick jag en idé att filma under isen genom hålet. Som tur var hade jag valt att med GoPron i sitt vattentäta hus. Jag började filma i ett av hålen med förhoppningen att fånga någon nyfiken firre under isen. Efter ett tag var det dags för nästa napp och jag sprang över till hålet, stack ner handen och filmade kampen mellan fiskaren och gädda. Kameran var inställd på 4k kvalitet för att kunna få någon hyfsad stillbild ur filmen.

jag var förberedd genom att ha rätt grejer med och veta hur man snabbt ställer in utrustningen. När tillfället sedan kom var det "bara" till att filma och plåta. 

Du kan se filmen, läsa mer och se fler bilder på aperture-11.Added 2013-02-24 13:54 | Permalink | Comments (0) | Comment

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid