Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Nikon D800 ersatte inte min D3:a - tyvärr

För sådär sex månader sedan skaffade jag mig en Nikon D800. Tanken var att jag skulle sälja min D3:a för jag tyckte att det borde räcka med ett Nikonhus. 

Men jag har ännu inte sålt D3:an och vad beror det på?

D800 en magisk morgon i Skåne.

Ja inte beror det på missnöje med bildkvaliten för D800:an levererar fantastiska bilder. Nej det har mer att göra med känslan - att använda den gamla D3:an är som att köra sportbil (kanske en dålig jämförelse), man sitter liksom ihop. Greppet på D3:an passar min hand mycket bättre än D800:ans grepp om jag upplever som trångt och kantigt. D3:ans är som det skålade sätet i sportbilen. Responsen i D3:an är direkt och omedelbar som styrning och gas i sportbilen. D800:an upplever jag som lite seg med dålig respons, lite som min Prius i eco-läge. 

En annan sak, jag har börjat intressera mig för timelaps fotografering och då blir datamängden enorm med dom stora filerna på D800:an. Ja jag vet att det finns ett timelapsläge i 800:an men det minskar mina möjligheter i postproduction skedet. 

En spång som tog oss genom Söderåsens nationalpark.

Vad blir då slutsatsen? Båda kamerorna är fantastiska men med olika egenskaper, helt klart är D3:an en riktig proffskamera medan D800:an är en semipro kamera (hur man nu definierar det).

Så jag får behålla båda husen för dom fyller olika behov - surt sa räven.

Du kan läsa andra inlägg och se andra bilder med en kort jämförelse mellan modellerna på Aperture-11Added 2012-10-24 20:43 | Permalink | Comments (8) | Comment

Auto bracketing i Alsace

En vecka drygt i Alsace för att följa vinets väg från druva till flaska. Har varit där ett antal gånger nu för att dokumentera våren, sommaren och hösten. Nu är det bara vintern kvar sedan kan det kanske bli en bok om året som vinodlare.

Inte bara vinet är intressant, känslan som finns i allt maten, drycken, människorna och miljön är helt underbar. Här lever man, njuter och delar med sig. Några bilder om detta hittar du på Aperture-11.

En bild från en av sagobyarna Kaysersberg tagen med min XPRO-1 som alltid är med när jag ska komma nära, den är diskret och levererar alltid bra bilder. Men i svåra situationer saknar jag mina Nikon kamerors autobracketing. Använder ofta denna funktion på fri hand i höghastighetsläget - tll och med när jag gör timelaps movies.Added 2012-10-13 23:55 | Permalink | Comments (1) | Comment

Svårt att göra verkligheten rättvisa - Island igen

Ibland är det svårt att göra verkligheten rättvisa. Inte ens med dom mest avancerade datorprogrammen och den senaste kamerautrustningen så lyckas man.

Här är i alla fall ett försök att återge den stämning och känsla som jag upplevde under en kväll, natt och morgon vid Vatnajökull på Island.

Hur jag gjort kan du läsa mer om på Aperture-11.Added 2012-09-16 01:49 | Permalink | Comments (3) | Comment

En vecka på Island

Efter en vecka på södra Island bär det nu av hemmåt. Klockan 03:00 svensk tid lyfter vi från Keflaviks flygplats.

Det har varit en fantastisk vecka med nya oerhört skickliga fotokompisar som delat med sig av all sin kunskap. Fokus har varit Timelaps movies och lärare har varit några av dom bästa i genren såsom Dustin Farrell som gjort två "movies" Lanscape och Landscape 2, kolla in dom på Vimeo så förstår ni vad jag menar.

Mina bilder kommer här på fotosidan så snart jag kommit hem och sorterat och redigerat bilmaterialet. Tills vidare kan ni gå in på Aperture-11 och titta på bilder som jag tagit med min iPhone.Added 2012-07-11 20:46 | Permalink | Comments (0) | Comment

Solnedgång, Pocket Wizard och lite tur

Har väntat på rätt väder med lite moln i öster med solnedgång i väster och i torsdags var det rätt läge.

Åkte iväg med Nikon D3:an, blixten SB-900 och två Pocket Wizard FlexTT5 trådlösa blixtutlösare med TTL kontroll.

Målet var Ny Varberg det gamla Varberg - låter konstigt eller hur - och det kors som markerar var staden en gång låg.

Vill du veta hur jag gick till väga så kan du läsa det på aperture-11Added 2012-06-09 23:27 | Permalink | Comments (0) | Comment
1 2 3 ... 4 Next Last 

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid