Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Halloween, Planket utställning och Fotografiska frossa

Ja igår var det Halloween, planket utställning i Varberg. Lika skrämande som halloween är lika roligt är det att träffa sina fotokompisar i Varberg. Planket utställningen är ett ypperligt tillfälle att beundra all kreativitet som finns hos alla fotografer i Varberg. Vet inte om vi är unika i Varberg när det gäller antal och kvalitet på fotograferna i stan.

Hur som helst - duktiga är dom i alla fall.

Själv valde jag att visa tre bilder tagna med min iPhone och Hipstamtic appen. Allt monterat mellan en plexiglasskiva och en svart pvc skiva.

Vil du se fler vilder kan du kolla in utställningsbloggen eller min korta film på Youtube.

Och så var det detta med Fotografiska frossan - imorgon mellan 10:00 och 10:15 visas mina lumix-bilder på Fotografiska Museet.Gå gärna dit och titta eller titta på hemsidan så kan du se mina och andras bilder. Gillar du mina får du gärna rösta (men det går bara att rösta en gång).

Förresten - glömde nästan Halloween. Igår kväll ringde dessa charmörer på vår dörr och som tur var hade vi bunkrat med godis för att slippa buset.

GF 1:an med inbyggd blixt på långsam synk - tycker den gör väldigt bra ifrån sig.

Ha de - vi hörs snart igen hoppas jag.

//LeifAdded 2010-10-31 20:51 | Permalink | Comments (0) | Comment

Mina bilder på fotografiska - först ut 10:00-10:15, 1:a november

När det kom en inbjudan att boka utställningstid på fotografiska så var jag inte sen att haka på - någon som känner mig som blir förvånad ;-)

Även om det bara blir 15 minuter som mina tio bilder visas så ser jag verkligen fram mot att få se bilderna projicerade på 10 högupplösta Panasonic-skärmar i en av Fotografiska museets utställningshallar.

Jag fick hjälp av mina fotokompisar i Varbergs Fotoklubb med att välja bilder, för det är inte lätt att välja. Inte för att jag tycker att jag har så många bra bilder utan snarare om bilderna räcker till. Sedan är det detta med den röda tråden eller temat. Jag gjorde livet enkel för mig och kallade det för Remix 2010, en blandning av bilder.

Nu är bilderna uppladdade och du kan titta på dom själv på www.lumix1200.se och leta rätt på mitt namn Leif Eliasson under fliken utställningar.

Jag har faktiskt redan nu fått en del röster så om du gillar bilderna kan du också rösta (obs - du måste ha explorer i fullskärmsläge för att se röstningsknappen (F11)).

Nedan ser du några av bilderna jag inte visar:

Tagen från bilen en tidig morgon utanför Falkenberg.

 

Med ett Nikon 300:a på min Lumix har jag en 600:a i FF

Frihand med 1,7/20mm på GardemoenAdded 2010-10-12 14:51 | Permalink | Comments (1) | Comment

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid