Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Fotosidan inspirerar

Mitt förra inlägg fick en kommentar från Mikael Sundberg här på fotosidan. Som vanligt gick jag in och tittade på profilen och som vanligt blev jag inspirerad av att titta på andras bilder. Detta var inget undantag, tvärtom gjorde det att jag plockade fram kamera och blixt och skapade min tolkning av bilden. 

Det blev en helt anna bild men grundtanken finns där - tack Mikael Sundberg 

Så här blev bilden.

Hur jag gjorde ljussättningen kan du se här i min andra blogg.

Bilden är tagen hemma i köket.Added 2012-03-16 10:40 | Permalink | Comments (7) | Comment

Blixtkväll med Falkenbergs Fotoklubb

Jag gillar att plåta med blixt - det vet dom flesta som känner mig eller följer mina bloggar.

Igår hoppas jag att jag kunde inspirera några fler att börja plåta med små blixtar.Fick förtroendet av Falkenbergs fotoklubb att visa hur man kan använda små blixtar. Det blev en trevlig och intressant kväll. Vi prövade att sätta olika hjälpmedel på småblixtarna. Softbox, bikakeraster och snots. Vi prövade aldrig färgfilter men gick igenom vad man kan skapa för olika effekter.
Till vänster en bild med bikakeraster på blixten, en Nikon SB-900 från vänster.
Bilden är justerad till svartvitt med hjälp av NIK Software's Silver FX-pro.
Vi var knappt tio i gruppen och det var ganska okey. Man ska inte vara för många och inte för få. Vi gick som sagt igenom vad man kan göra med små blixtar, vilka hjälpmedel man kan använda och vad man får för effekt med dom.
Sedan plåtade vi lite, hann inte så mycket men som sagt - jag hoppas att jag lyckades inspirera några att börja jobba med små blixtar.


Läs mer på min blixt-blog eler på min 365-dagars blog. Om ni inte redan gör det kan jag rekomendera att ni följer bloggen "The Strobist" en inspirerande blixt-blogg.

Vi höres.

 Added 2010-01-31 00:11 | Permalink | Comments (3) | Comment

Planket i Varberg - på väg att bli tradition

För andra året i rad har vi haft en planket utställning i Varberg - kanon kul.

Ett stort tack till dom eldsjälar som får det att hända och till alla fotografer som ställer upp och visar sina bilder.

Ett trettiotal fotografer trotsade regnet och satte upp sina bilder på planket bakom Campus. Nytt för i år var att publiken fick rösta fram sin favorit - det blev Jessicas vattendroppar som vann - ett stort grattis Jessica.

Det är roligt och intressant med dom här utställningarna där proffs blandas med amatörer och olika teman och typer av bilder visas sida vid sida. Det blir verkligen intressant och vilken bildskatt det finns hos alla dessa fotografer, hoppas att den kan sparas till eftervärlden på något sätt så den inte försvinner ut i cyberrymden när fotograferna en gång går ur tiden.

Det var en hel del besökare under dagen.

 

Under dagen lyckades jag också fånga några av entusiasterna som gjorde detta möjligt några andra kan ni se på min blixt-blog, för jag kunde inte låta bli att ta några kvällsbilder med blixt.

 

Fotograferna är uppifrån vänster, Dan, Ingvar, Jessica, Christer, Madeleine med grabb, Bengt, Karin, Carin, Folke och Bengt. Fler bilder kan du se på planket-bloggen.

Sen kan jag ju inte låta bli att visa min egen bild som är tagen en sensommardag vid Lygnern i Halland tillsammans med mina kompisar i fotosällskapet Naturfoto Halland .

 

Regnbåge i Ramhultafallet, Lygnern Added 2009-10-25 00:30 | Permalink | Comments (4) | Comment

Modell kurs med klös i Götet

Så har man då förkovrat sig ytterligare. Tyckte jag behövde lite inspiration, träffa nya fotokompisar och förhoppningsvis lära mig något nytt. En en-dagars workshop på Scandinavian photo i Mölndal med Johan Hagby som lärare/handledare uppfyllde det mesta av mina förväntningar.

Makeup artisten Aina ordnade sminket, berättade om TFP-sessioner. Ska berätta mer om det senare.

Sara modellade på ett fantastiskt sätt och var lätt att kommunicera med och tog alltid den regi man gav ett steg vidare på ett fantastiskt sätt.

Tur i oturen var att några kursdeltagare inte kom så vi som var där fick mycke fototid med modellen.

 Efter fotograferingen gick vi igenom olika tekniker i modellredigering med hjälp av photoshop.

En av mina bilder ser ni här, så snart jag hinner ska jag lägga upp lite fler med ljussättningsbeskrivningar på min blixt-blog.

Ha det - vi hörs snart igen.

 Added 2009-08-30 00:24 | Permalink | Comments (3) | Comment

Vin till kräftskivan ska inte vara rött

Men vi hade inte kräftskiva så det fick duga med en flaska rött vin som fotomodell och att dricka till maten.

Läste en kort artikel om ljussättning på iStock.com. Bland annat beskrev dom hur man ljussätter glas, något som jag vet är svårt och därför måste pröva. Tog ett vinglas, korkade upp och började plåta.

När jag väl hittat rätt bakgrund och fått till ljuset började Karin ropa att maten var klar, och vinet en viktig del både i matlagningen och för att släcka törsten. Hann därför inte med så många bilder men fick i alla all till denna.

Hur jag gjorde kan du se på min blixtblogg.

Ha dé - vi hörs. Added 2009-08-15 22:20 | Permalink | Comments (1) | Comment
1 2 3 Next Last 

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid