Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Vin till kräftskivan ska inte vara rött

Men vi hade inte kräftskiva så det fick duga med en flaska rött vin som fotomodell och att dricka till maten.

Läste en kort artikel om ljussättning på iStock.com. Bland annat beskrev dom hur man ljussätter glas, något som jag vet är svårt och därför måste pröva. Tog ett vinglas, korkade upp och började plåta.

När jag väl hittat rätt bakgrund och fått till ljuset började Karin ropa att maten var klar, och vinet en viktig del både i matlagningen och för att släcka törsten. Hann därför inte med så många bilder men fick i alla all till denna.

Hur jag gjorde kan du se på min blixtblogg.

Ha dé - vi hörs. 

Added 2009-08-15 22:20 | Read 4872 times. | Permalink
Blev alldeles orolig. För om jag inte minns fel, så bor du på västkusten. Och att då tala om rödvin till kräftorna är ju att häda. :-) Men för foto är rödvin väldigt lämpligt. Innan, under och efter.... ;-) Fin bild, men, jag hade gärna sett lite mer ljus, som fick just vinet att bli rött. Annars fint ljus i din bild!! /Skål, Peter-L
Svar från Leif Eliasson 2009-08-15 23:26
Tack Peter
Håller med men tiden medgav inte fler bilder - maten var klar.
//Leif(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirtyeight as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid