Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

...Put some heat on please... RIFO 2012

Det är kallt ute idag, inte bara bokstavligt talat utan också i samhället. Fler och fler uteliggare, organiserade tiggare, etc. Samtidigt kar klyftorna mellan dom som har och dom som inte har något.

Detta har jag försökt illustrera på ett anspråkslöst sätt genom att slå samman två bilder, en från ett gammalt tegelbruk i Danmark som nu är rivet och ersatt med moderna bostäder. Uppenbarligen hade någon önskat att värmen varit på.

Den andre bilden är tagen under en workshop hos Scandinavianphoto i Mölndal med John Hagby - en fantastisk lärare, fotograf och inspiratör.

Hur jag gjort kan du läsa på min blog Aperture 11Added 2012-04-09 11:56 | Permalink | Comments (0) | Comment

Påsksup - väntan på påsk-käringarna

När andra vilar på påskafton tog jag fram kameran och en blixt och avbildade snapsen. Jag skulle köra till elden så jag fick bara titta på den och inte smaka.

Jag smög upp i tv-rummet och ställde flaska och glas på tvbordet, satte upp blixten och fixade lite. Ville få det att se ut som att ljuset strilade från en springa i fönstret. Jag var lite inspirerad av en av ett foto på en av dom bättre fotosidorna på nätet 500px, titta in där och låt dig inspireras.

Vill du veta hur jag gjort så kan du titta på min blogg Aperture 11.Added 2012-04-07 22:39 | Permalink | Comments (1) | Comment

Skintetorsk till Påsk

I Läjet torkas det fortfarande torsk i en del trädgårdar, precis som förr. Det är svårt att få tag på den torkade torsken men på Läjets fisk kan man fortfarande köpa torkad torsk - skintetorsk. Torsken är saltad och torkad, den torkas tidigt på våren när luftfuktigheten är låg och innan flugorna vaknat till liv.

Föresten - Läjet heter egentligen Träslövsläge och ligger ca 6-7 km söder om Varberg och är ett livaktigt fiskesamhälle med en aktiv fiskhamn.

Bilden tog jag våren 2010 där torsken hänger på tork i solnedgången, föresten en bild som liknar denna finns i mitt galleri på iStock.com.

Du kan läsa hur jag gjort och få ett recept på god skintetorsk på min blogg utanför fotosidan, aperture-11Added 2012-04-06 14:12 | Permalink | Comments (2) | Comment

High Key en storming dag

Idag har det blåst en hel del så det blev lite bilder vid havet. Ambitionen var att göra något för mig nytt. Inspirerad av Black+White Photography hade jag skaffat ett steglöst ND-filter för att kunna ta bilder med längre slutartider i dagsljus.

Kameran är en Nikon D3 på ett rejält stativ. Det är ganska instabilt när det blåser styv kuling.

Du kan få en lite mer detaljerad beskrivning på min blog Aperture 11.Added 2012-04-01 21:39 | Permalink | Comments (2) | Comment

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid