Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Konstnärsrunda ger mig inspiration

Under Kristihimmelsfärdshelgen - ett sånt långt ord det blev - pågår konstnärsrundan i Halland.

Man slås av hur många duktiga kreativa människor det finns runt om i stugorna. Vad som är bra eller dålig konst är ju väldigt subjektivt men jag kan inte låta bli att reagera över hur mycket "konstig" konst det finns - i alla fall i mina ögon. 

Spridningen är stor, från konstnärer som utvecklat ett eget hantverk en unik teknik och känsla till konstnärer som är förutsägbara och har kört fast i en stil och bara upprepar sig. Självklart är gränsen däremellan hårfin men den finns där och den känns när man går runt och tittar på konstverken men framförallt känns den när man talar med konstnärerna. En del brinner för vad dom gör andra verkar bara ha en påklistrad fasad och försöker bara göra det "rätta".

Okey - detta är en fotoblog och inte en blog för recension av andra konstnärer så här kommer en bild från en ateljé där konstnärens palett var det jag tyckte bäst om.

Sensmoral - fastna inte i trender, försök se nytt annars riskerar du att kameran blir det som intresserar din publik mest.

Vad tycker ni?

Kolla gärna in på min blixt-blog för det brinner jag för.Added 2010-05-16 00:08 | Permalink | Comments (1) | Comment

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid