Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Fototräff med klubben

Det har ju varit lite debatt här på sidan om fotoklubbarnas vara eller inte vara. Jag är medlem i Varbergs Fotoklubb sedan 2005 - tror jag. Att gå med i klubben är något av det bästa jag gjort. Att träffa likasinnade som man kan utbyta tankar och idéer med öga mot öga och inte via en dataskärm är förlösande. Den kreativitet, inspiration och lust att fotografera som i alla fall jag får i dessa möten är oslagbar.

Vi träffas en gång i månaden med ett ordnat program, ofta med externa föreläsare. Varje vecka träffas vi spontant och gör vad vi känner för, ibland är vi i klubblokalen och visar och diskuterar bilder och ibland gör vi utflykter, som igår när vi tog en kvällstur till Skärsjön utanför Varberg.

Vi fotade allt från makrobilder till landskap och modellfoto, en av våra medlemmar är suverän modell.

En bild från utflykten kommer här:

Tagen med Fujifilm XPRO-1. Läs fler detaljer om bilden och kameran på min externa blogg.

En annan engagerad fotoklubbsmedlem fångar vår lilla värld.

Det kommer meraAdded 2012-05-16 22:20 | Permalink | Comments (0) | Comment

Blixtkväll med Falkenbergs Fotoklubb

Jag gillar att plåta med blixt - det vet dom flesta som känner mig eller följer mina bloggar.

Igår hoppas jag att jag kunde inspirera några fler att börja plåta med små blixtar.Fick förtroendet av Falkenbergs fotoklubb att visa hur man kan använda små blixtar. Det blev en trevlig och intressant kväll. Vi prövade att sätta olika hjälpmedel på småblixtarna. Softbox, bikakeraster och snots. Vi prövade aldrig färgfilter men gick igenom vad man kan skapa för olika effekter.
Till vänster en bild med bikakeraster på blixten, en Nikon SB-900 från vänster.
Bilden är justerad till svartvitt med hjälp av NIK Software's Silver FX-pro.
Vi var knappt tio i gruppen och det var ganska okey. Man ska inte vara för många och inte för få. Vi gick som sagt igenom vad man kan göra med små blixtar, vilka hjälpmedel man kan använda och vad man får för effekt med dom.
Sedan plåtade vi lite, hann inte så mycket men som sagt - jag hoppas att jag lyckades inspirera några att börja jobba med små blixtar.


Läs mer på min blixt-blog eler på min 365-dagars blog. Om ni inte redan gör det kan jag rekomendera att ni följer bloggen "The Strobist" en inspirerande blixt-blogg.

Vi höres.

 Added 2010-01-31 00:11 | Permalink | Comments (3) | Comment

Tidsfördriv i regnet - sol inne regn ute

Tina - vår yngsta dotter ställde upp som modell när det regnade ute och tristessen slog till.

Temat här blev marint - vi bor ju vid havet nära fiskhamnen så jag tyckte det var ett passande tema.

Bilden är tagen hemma i arbetsrummet omgjort till en liten fotostudio.

 

 

 

 

Foto kan verka lugnande när man känner tristessen komma 

Det funkar i alla fall för mig (och vår dotter), fokus på något annat än det tråkiga regnet på utsidan försökte jag skapa lite sommar inne med känsla av sol och hav. Om jag lyckades vet jag inte men jag är hyfsat nöjd med resultatet och Tina tyckte det var okey.

Det gick åt tre blixtar och lite rekvisita för att få till det - hur jag gjorde kan du läsa på min blixtblogg.

Ha dé - vi hörs snart igen.

Och om det regnar - ta fram kameran det hjälper. 

 Added 2009-07-26 11:33 | Permalink | Comments (1) | Comment

Dustin Diaz's Daily Dose - ambitiöst 365-projekt

Jag har sett och hört talas om så kallade 365-dagars projekt och sett många ambitiösa sådana. Men jag har aldrig sett ett så här ambitiöst projekt. Dustin tar en bild varje dag med blixt. Och inte med någon enkel pang på blixt utan med en avancerad blixt-uppsaättning. Dessutom publicerar han inte bara bilden utan en tydlig beskrivning av hur han arrangerat den, vilka blixtar han använt och hur han placerat dom.

Titta närmare här så garanterar jag att du blir inspirerad.


Foto: Dustin Diaz 

Kanske kan du bli lite inspirerad av min blogg utanför fotosidan också. Added 2009-06-19 00:13 | Permalink | Comments (0) | Comment

Fotokurs Venedig - Dag 5

Så var den då här sista dagen med fotografering av ballerinor på St Markusplatsen. Klockan ringde 04:45 och kl 05:30 var vi på plats. En SB-800 med gulfilter och soluppgång var ljuset vi jobbade med. Det blev ganska stressigt att få till bilden på St Markusplatsen - solen stiger väldigt snabbt och gryningsljuset försvinner fort, men det blev några fina bilder.


Solen har precis börjat gå upp och vi är ensamma på St Markusplatsen - underbar stämning.
Bilden är tagen med Nikon D3, 14-24/2,8


Prima ballerinan på St Markusplatsen belyst med en SB-800 med organge filter. Bilden tagen med Nikon D3, 24-85/2,8-4.

Detta är nog det mest inspirerande och mest lärorika jag någonsin gjort inom fotografi - och jag kan verkligen rekommendera WSP´s arrangemang. Hoppas fler har möjligheten att göra något liknande.

Imorgon äär det ledigt för återhämtning, lite miljö fotografering och sedan bär det hem på Lördag morgon.Added 2008-04-24 18:59 | Permalink | Comments (1) | Comment
1 2 Next Last 

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid