Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Att förbereda en fotoresa

Jag började skriva detta när jag hade ågren över vilken utrustning som skulle med till New York. Hur mycket och vad. Ni som känner mig vet att jag har en hel del grejer så valet är svårt. Särskilt när jag planerar att promenera och ta gatubilder, flyga helikopter och fota från luften och dessutom ta lite timelaps från Grand Central Terminal och andra platser. När allt var framme D800, Fuji xpro och Gopro så fanns det ingen plats för köäderna. Okey jag började banta men det blev ändå mycket som fick följa med och som jag misstänkte kom bara en bråkdel till användning.

Gissa vilken utrustning(ar) som kom till mest användning?

Hur skulle ni valt att packa? skulle vara roligt att veta.

Här är lista på grejer som kom med:

  • Nikon D800 med 14-24, 24-70/2,8, några äldre ombjektiv 20/2,8, 105/1,8
  • Fuji Xpro-1, 18, 35mm
  • GoPro Hero 3
  • 2st stativ, Camranger för fjärrstyning av D800, 2st mellanringar, HandyCam för ljudupptagning, minneskort, hårddisk, MacBook  och iPAD.

Vad jag använde och lite bilder från resan kommer jag att lägga upp på mitt Foto Magasin Aperture-11.blogspot.seAdded 2013-03-16 15:06 | Permalink | Comments (3) | Comment

Auto bracketing i Alsace

En vecka drygt i Alsace för att följa vinets väg från druva till flaska. Har varit där ett antal gånger nu för att dokumentera våren, sommaren och hösten. Nu är det bara vintern kvar sedan kan det kanske bli en bok om året som vinodlare.

Inte bara vinet är intressant, känslan som finns i allt maten, drycken, människorna och miljön är helt underbar. Här lever man, njuter och delar med sig. Några bilder om detta hittar du på Aperture-11.

En bild från en av sagobyarna Kaysersberg tagen med min XPRO-1 som alltid är med när jag ska komma nära, den är diskret och levererar alltid bra bilder. Men i svåra situationer saknar jag mina Nikon kamerors autobracketing. Använder ofta denna funktion på fri hand i höghastighetsläget - tll och med när jag gör timelaps movies.Added 2012-10-13 23:55 | Permalink | Comments (1) | Comment

En vecka på Island

Efter en vecka på södra Island bär det nu av hemmåt. Klockan 03:00 svensk tid lyfter vi från Keflaviks flygplats.

Det har varit en fantastisk vecka med nya oerhört skickliga fotokompisar som delat med sig av all sin kunskap. Fokus har varit Timelaps movies och lärare har varit några av dom bästa i genren såsom Dustin Farrell som gjort två "movies" Lanscape och Landscape 2, kolla in dom på Vimeo så förstår ni vad jag menar.

Mina bilder kommer här på fotosidan så snart jag kommit hem och sorterat och redigerat bilmaterialet. Tills vidare kan ni gå in på Aperture-11 och titta på bilder som jag tagit med min iPhone.Added 2012-07-11 20:46 | Permalink | Comments (0) | Comment

Fotomara på lördag - glöm inte det !

Så är det dags för en fotomara också i Varberg. Det var många år sedan sist så nu är det väl dags.

Affischen är klar gjord av museets fotograf Charlotta. Himla snygg tycker jag.

Nu hoppas vi på bra fotoväder, vad det nu är. Hur som helst så gäller det att gestalta fem olika motton som du får reda på när du anmäler dig hos Expert på Västra Vallgatan i Varberg. Alla bilder som lämnas in kommer att ställas ut på museet i vår vackra fästning.

Det blir priser til dom tre bästa bilderna i respektive motto.

Välkomna önskar Varbergs Fotoklubb och Varbergs Museum.

Du kan läsa mer på Varbergs Fotoklubbs hemsida och på Museets hemsida.Added 2010-08-17 20:20 | Permalink | Comments (0) | Comment

Jag reser inte med Solresor igen..

Igår fick vi se hemska bilder från Madeira med jordskred, översvämningar och skyfall. Funchals centrala delar blev en spökstad, många byar blev avskurna och idag bad Portugal FN om hjälp med situationen.

Till detta tycker man på Solresor att det är helt okey att åka eftersom UD inte avrått från att resa dit - ett beslut helt fokuserat på att slippa betala ut resegarantin till dom som liksom oss inte tycker det är okey att sitta på ett hotell i 14 dagar och inte kunna vandra i bergen, på levadorna och besöka dom små byarna i bergen. Man tänker kortsiktigt istället för att ta hand om och vårda sina kunder långsiktigt.

Fy f-n vad jag är besviken.

Med förhoppning att dom ändrar sig och vinner kunder istället för att förlora sådana.

Gå med i min grupp på facebook och sätt lite tryck på researrangörerna.

Hemma är det lungt och vackert även om det hade varit skönt med lite Madeira luft.Added 2010-02-21 15:50 | Permalink | Comments (0) | Comment
1 2 Next Last 

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid