Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Modell kurs med klös i Götet

Så har man då förkovrat sig ytterligare. Tyckte jag behövde lite inspiration, träffa nya fotokompisar och förhoppningsvis lära mig något nytt. En en-dagars workshop på Scandinavian photo i Mölndal med Johan Hagby som lärare/handledare uppfyllde det mesta av mina förväntningar.

Makeup artisten Aina ordnade sminket, berättade om TFP-sessioner. Ska berätta mer om det senare.

Sara modellade på ett fantastiskt sätt och var lätt att kommunicera med och tog alltid den regi man gav ett steg vidare på ett fantastiskt sätt.

Tur i oturen var att några kursdeltagare inte kom så vi som var där fick mycke fototid med modellen.

 Efter fotograferingen gick vi igenom olika tekniker i modellredigering med hjälp av photoshop.

En av mina bilder ser ni här, så snart jag hinner ska jag lägga upp lite fler med ljussättningsbeskrivningar på min blixt-blog.

Ha det - vi hörs snart igen.

 Added 2009-08-30 00:24 | Permalink | Comments (3) | Comment

Fotokurs Venedig - Nu är den slut

Efter en vecka tillsammans med underbara människor från 7 länder och 3 kontinenter är jag helt slut och underbart nöjd.

Detta var det roligaste och mest lärorika jag någonsin gjort inom fotografi.

Joe McNally - vår "master of light"  är en underbar person som på ett fantastiskt sätt skapar god stämning och delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter på ett pedagogiskt sätt.  Hans förmåga att entusiasmera och inspirera genom att ge kritik och komma med råd, tips och trix går utöver allt annat jag tidigare varit med om.

WSP med Jonathan och Marzia organiserade och tog hand om oss på ett underbart sätt och fantastiskt sätt.

 Hoppas fler får möjlighet till denna 

"Learning Experience" 

 

Mina klassisar som jag kommer att sakna - Joe längst ner till vänster. Added 2008-04-30 15:33 | Permalink | Comments (0) | Comment

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid