Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Vad händer bakom gardinerna

När jag härom kvällen vandrade runt i Stockholm på jakt efter en bit mat efter en lång dags arbete kunde jag inte låta bli att reflektera över vad som pågår bakom alla dessa gardiner. Egentligen vill jag nog inte veta men det kittlar fantasin en del. Är det avgörande affärsförhandlingar som kan påverka vår framtid eller är det ett passionerat kärleksdrama?

Bilden är tagen med min Lumix GF-1 vid Stureplan i Stockholm, Hotell Angle närmare bestämt som jag promenerade förbi. Ser ut som KGB-högkvarteret som jag föreställer mig att det kunde se ut. Verkar vara låg beläggning på hotellet just denna kväll eller så är alla ute och äter.

Till slut så hittade jag en italiens restauran med ett bord ledigt och kunde avnjuta en äkta lasagne.

Vill ni se mer av mina bilder titta in på min blixtblog eller 365-dagars bloggen.

 



Added 2010-04-15 16:29 | Permalink | Comments (0) | Comment

Torka torsk till våren - en tradition

Vårtecknen är många nu - krokusarna blommar, fåglarna bygger bo och här i Läjet hänger man upp torsk på tork. Tydligen en delikatess, har inte smakat det - ännu - men ska göra det så snart jag får chansen. Promenerar man runt här i Läjet så kan man se hur det hänger torsk på tork i trädgårdarna. Först trodde jag det var lutfisk men blev rättad när jag sa det till lokalbefolkningen, så nu vet jag bättre.

Visst är det härligt nu när vi kan lämna den långa kalla och snöiga vintern bakom oss och bara njuta av nuet, se hur blommorna  växer och höra fåglarna kvittra.

Min blixtblog beskriver hur bilden är tagen för självklart anvnde jag blixtar när jag tog bilderna.

Du kan också gå in på min 365-dagars blog och följa mig där.



Added 2010-04-11 22:04 | Permalink | Comments (0) | Comment

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid