Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Gör julklappar av några av mina bilder

Vad gör ni av era bilder - själv gör jag just nu lite julklappar, en bok och tre bilder som ska pryda väggen hos en av våra döttrar. Jag vågar skriva det här för hon är aldrig inne på fotosidan även om hon är lite fotointresserad. Funderar på hur jag ska montera bilderna, enkel ram, kapaskiva eller aluminiumskiva. Vad tycker ni? Bilderna kommer att täcka en bredd på cirka 2,5 meter och varje bild kommer att vara 70 cm bred.

Hur jag gjort bilderna kan ni läsa på aperture-11 My Photo Magazine

Får ibland känslan av att alla dessa bilder som tas så hamnar många antingen på hårddisken och ser aldrig mer dagens ljus eller kastas bort. Hur ska vi se till att kommande generationer får tillgång till bilderna - ja det är nog ett eget blogginlägg.Added 2012-12-20 10:16 | Permalink | Comments (4) | Comment

Spegelreflexens död

Läste ett intressant citat av Ken Rockwell

"The 2000s were the DSLR decade. Those days are over. DSLRs are about as relevant today as dial-up modems and SCSI-conected scanners, The 2010s are the decade DSLRs died.

In 2019, DSLRs will still be used for sports, news and action, but the rest of us will be using far more compact Powershots, M9s or Panasonic GF-1s for digital."

Jag är beredd att hålla med.

Köpte för en tid sedan en Panasonic GF 1 som ersättare till min Canon G9. 

G9:an har varit kameran som följt mig i vått och torrt och levererat en himla massa fina bilder, särskilt bilder som jag aldrig skulle fått med min Nikon D3 som är stor och tung och därför ofta ligger hemma eftersom min rygg börjar bli dålig och mina axlar inte klarar att bära besten till vardags. Missförstå mig inte nu, jag tycker Nikon D3 är en av dom bättre kameror jag haft map bildkvalitet, "mörkerseende", ergonomi mm, mm. Men som "alltid med" kamera så funkar den inte.

Nu ska jag snart resa till Madeira för andra gången och nu tänker jag bara ta med GF1:an tillsammans med något Nikon objektiv som jag kan använda med hjälp av en adapter.

Här är kameran med sitt pannkaksobjektiv

Och här en bild jag tog häromdagen i Läjet med min GF 1.

Vill ni se mer av mina GF-1 bilder kan ni titta på min 365-dagars blog där dom flesta bilderna är tagna med denna guldklimp.

Ha det så bra - vi höres.

Leif

 

 

 Added 2010-02-15 13:12 | Permalink | Comments (7) | Comment

Tidsfördriv en regnig dag och "Män som hatar kvinnor"

Efter att ha vandrat runt rastlös, städat och gått på bio, Män som hatar kvinnor, som jag för övrigt kan rekommendera. En del läskiga scener men ett fantastiskt foto och i mitt tycke fantastiska skådespelarprestationer. Faktiskt första gången som jag måste säga att filmen levde upp till mina förväntningar efter att ha läst boken.

Väl hemma igen blev det lite plåtande och testande i PS. Kommer ofta på mig själv att alltid testa något nytt och inte göra något målmedvetet i PS. Det beror kanske på alla dessa funktioner som man hela tiden upptäcker. Funderar allvarligt på att inte pröva något nytt under en period utan bara använda det jag lärt mig, tror det blir svårt men...

Här är resultatet av två bilder - en på parfymflaskan och en på en vattenstråle från en duschflaska. Allt sammanslaget i PS med hjälp av en funktion jag fick tips om av en fotokompis i klubben.

 

//Leif 

 Added 2009-03-08 23:56 | Permalink | Comments (0) | Comment

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid