Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

The Best Camera is the one You got with You - Chase Jarvis

Rubriken kommer från Chase Jarvis, en fotograf jag följer på nätet och som inspirerar mig en hel del. Läste på Chase Jarvis blogg och hemsida att han gjort en app för iPhonen. Det är inte bara en variant på Apples kamera utan en app som gör det möjligt att efterbehandla bilden med hjälp av ett antal olika filter.

Inte nog med det man kan ckså dela med sig bilden direkt via en ny web sida www.bestc.am där andra kan titta och rösta på dina bilder.

Eftersom jag gillar Case och min  iPhone laddade jag ner den och tog bara med mig iPhonen på en kort weekend resa till Skåne. Måste säga att även om jag inte har den senaste iPhonen så blir resultatet rätt just. Själv klart inte av den tekniska kvalitet man är bortskämd med men man kan ta med sig "kameran" till platser man inte gör om man har en stor Nikon.

Nedan en bild från Kiviks Äppelmarknad.

 

Har lagt fler bilder i ett särskilt album som du kan se här på fotosidan, My iPhone

 Ha det så gott - vi hörs

 Added 2009-09-27 21:05 | Permalink | Comments (1) | Comment

Fotopromenad i Varberg - Nu har vi test gått.

Kontrollfreak som man är så måsta man ju testa att promenaden den 18 Juli håller sig inom ramarna - cirka två timmars promenad.

Jessica, Madeleine  och jag träffades klockan sju vid Kallis.

 

Madeleine och Jessica mot kvällshimlen med en liten upplättningsblixt (SB-900). 

Här finns fotomotiv så det gäller nog att bestämma sig för något tema annars tar nog promedanden mer än dom planerade två timmarna. Eller så klarar man inte att välja vad man ska plåta och riskerar att kommer man hem utan bilder , det senare är väl inte så troligt. Hur som helst gå in på Photowalkens hemsida så kan du få lite tips om hur du får mest glädje av promenaden.

 promenaden blev rätt realistisk  när Madeleine tog fram sin Loreo lens in a cap Holga-lins eller vad den nu kallas. Hon blev som förlorad och letade motiv - hoppas få se en del bilder på klubben till hösten.

 

Vill du kolla in en karta över promenaden så kan du gå in på min blogg, där finns en google-karta som Madeleine förtjänstfullt gjort.

Vi hörs och ses den 18 Juli Added 2009-07-08 12:24 | Permalink | Comments (1) | Comment

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid