Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Skateboard inget för äldre (och) mesar

 

Dom är grymma killarna - ja det är mest killar som utövar denna sport. Dom kastar sig handlöst ned för betongbackarna och gör sina hopp, 360 och vad det nu heter.

Skulle en annan "ramla" ner i gropen dom körde genom så skulle jag aldrig komma upp ens om jag överlevde fallet.

Dom är inte långsamma direkt så det krävs kort slutartid och är det dessutom solsken som idag så blir skuggorna hårda och kontrasterna stora.

Då krävs det upplättning med blixt och blixten måste synkronisera på extremt korta slutartider.

I detta fallet runt 1/400 - 1/600-dels sekund. Som tur är klarar min Nikon-utrustning detta.

Jag tycker att Falkenberg är ett riktigt föredöme i detta avseendet, man blir glad när man ser hur skickliga, engagerade och lyckliga ungdomarna är när dom åker runt och utför sina konster och trix.

Vill du se hur bilden är tagen och eller se fler bilder kolla in min blix-blog eller flickr-sida.

 

Vi Hörs


Ett kort bildspel finns på YouTube


 Added 2010-06-20 20:27 | Permalink | Comments (1) | Comment

Vardagsiaktagelser från 70-talet - min fotobok

Ja då blev jag klar till sist, om man nu någonsin blir klar med ett bokprojekt. Det finns alltid något att ändra, lägga till eller ta bort. Så dom av er som sett mitt arbetsexemplar kommer att upptäcka några justeringar.

Detta är ju ett riktigt långprojekt som startade 1977 som en del i min fotoutbildning för att sedan bli en utställning på Varbergs museum och via ännu en utställning i Lottastugan i Varberg bli till en bok.

Ska bli spännande och se om någon vill köpa den. Tänkte testa hotellen i Varberg, dom kanske vill ha några exemplar att lägga ut i sina rum eller foajén - vi får väl se.

Ni som är lite nyfikna kan titta närmare nedan.Added 2010-06-03 18:08 | Permalink | Comments (1) | Comment

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid