Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Gör julklappar av några av mina bilder

Vad gör ni av era bilder - själv gör jag just nu lite julklappar, en bok och tre bilder som ska pryda väggen hos en av våra döttrar. Jag vågar skriva det här för hon är aldrig inne på fotosidan även om hon är lite fotointresserad. Funderar på hur jag ska montera bilderna, enkel ram, kapaskiva eller aluminiumskiva. Vad tycker ni? Bilderna kommer att täcka en bredd på cirka 2,5 meter och varje bild kommer att vara 70 cm bred.

Hur jag gjort bilderna kan ni läsa på aperture-11 My Photo Magazine

Får ibland känslan av att alla dessa bilder som tas så hamnar många antingen på hårddisken och ser aldrig mer dagens ljus eller kastas bort. Hur ska vi se till att kommande generationer får tillgång till bilderna - ja det är nog ett eget blogginlägg.Added 2012-12-20 10:16 | Permalink | Comments (4) | Comment

Kurortens år i Varberg

Vad jag förstår är det dags at relansera Varberg som kurort. Det görs genom att utnämna 2011 till kurortens år. Och visst finns det många fina möjligheter att kurera sig här i och kring Varberg.

Skulle vara kul att se lite kurortsbilder bland alla våra fina naturbilder så nu tycker jag vi skiftar fokus för ett ögonblick.

Mitt bidrag får bli en bild jag tog på 1970-talet i samband med mitt projekt "Mitt Varberg". Bilderna visades för övrigt på Länsmuseet och senare på Lottastugan.

Det har dessutom blivit en bok som finns att köpa på Blurb.Added 2011-01-16 10:08 | Permalink | Comments (0) | Comment

Vardagsiaktagelser från 70-talet - min fotobok

Ja då blev jag klar till sist, om man nu någonsin blir klar med ett bokprojekt. Det finns alltid något att ändra, lägga till eller ta bort. Så dom av er som sett mitt arbetsexemplar kommer att upptäcka några justeringar.

Detta är ju ett riktigt långprojekt som startade 1977 som en del i min fotoutbildning för att sedan bli en utställning på Varbergs museum och via ännu en utställning i Lottastugan i Varberg bli till en bok.

Ska bli spännande och se om någon vill köpa den. Tänkte testa hotellen i Varberg, dom kanske vill ha några exemplar att lägga ut i sina rum eller foajén - vi får väl se.

Ni som är lite nyfikna kan titta närmare nedan.Added 2010-06-03 18:08 | Permalink | Comments (1) | Comment

Nu är fotoboken snart klar

Har gjort många fotoböcker för eget bruk men nu ska jag försöka göra en som andra kan tycka om och förhoppningsvis betala en slant för att få ha in sin bokhylla.

Har haft några utställningar med mina svart-vita Varbergs bilder från 1970-talet. Sista utställningen var en lite succe med mina mått mätt så jag satsar på att använda samma bildmaterial anpassat för boken. Tycker det är svårt att få till flytet i boken och göra vettiga texter - det ska vara en fotobok så texterna får inte ta överhand.

Tänkte göra boken på Blurb och göra det möjligt för intresserade att beställa boken direkt.

Varför gör man detta egentligen - man kommer ju inte att tjäna några pengar på det, det tar en himla massa tid och skapar frustration när det inte blir som man vill - men något driver mig att göra det trotts detta.

Så - önska mig lycka till för det lär jag behöva ;)Added 2010-03-23 22:56 | Permalink | Comments (5) | Comment

Spegelreflexens död

Läste ett intressant citat av Ken Rockwell

"The 2000s were the DSLR decade. Those days are over. DSLRs are about as relevant today as dial-up modems and SCSI-conected scanners, The 2010s are the decade DSLRs died.

In 2019, DSLRs will still be used for sports, news and action, but the rest of us will be using far more compact Powershots, M9s or Panasonic GF-1s for digital."

Jag är beredd att hålla med.

Köpte för en tid sedan en Panasonic GF 1 som ersättare till min Canon G9. 

G9:an har varit kameran som följt mig i vått och torrt och levererat en himla massa fina bilder, särskilt bilder som jag aldrig skulle fått med min Nikon D3 som är stor och tung och därför ofta ligger hemma eftersom min rygg börjar bli dålig och mina axlar inte klarar att bära besten till vardags. Missförstå mig inte nu, jag tycker Nikon D3 är en av dom bättre kameror jag haft map bildkvalitet, "mörkerseende", ergonomi mm, mm. Men som "alltid med" kamera så funkar den inte.

Nu ska jag snart resa till Madeira för andra gången och nu tänker jag bara ta med GF1:an tillsammans med något Nikon objektiv som jag kan använda med hjälp av en adapter.

Här är kameran med sitt pannkaksobjektiv

Och här en bild jag tog häromdagen i Läjet med min GF 1.

Vill ni se mer av mina GF-1 bilder kan ni titta på min 365-dagars blog där dom flesta bilderna är tagna med denna guldklimp.

Ha det så bra - vi höres.

Leif

 

 

 Added 2010-02-15 13:12 | Permalink | Comments (7) | Comment
1 2 Next Last 

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid