Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Fake eller äkta - en impossible fråga

Har skaffat några stycke gamla polaroid kamror nu. Sist jag skrev var det bara en. har gjort slut på en hel del film, ganska dyr sådan från The Impossible project. Nu har jag använt Silver Shade en svartvit film som blir alt mer sefiafärgad ju varmare det är när man framkallar. Vi ca 30 gr blir det svartvitt, vid 35-40 blir det sefia och värmer man den til 40-50 gr så blir den rostfärgad.

Med minus 5 ute så får man hålla filmen i armhålan eller någon annan stans för att den över huvud taget ska framkallas.

Idag var jag ute och hade som mål att få till en kollektion och fastnade för en eka som låg på stranden. Det blev tre bilder men en ville sig inte riktigt och filmen tog slut så jag knäppte lite bilder med Lumixen som också var med.

Här är bilderna:

Nu till frågan - vilken är fake, eller vilken är inte en Polaroid?

Svaret kan du hitta på min Polaroid-blog.Added 2011-02-20 19:10 | Permalink | Comments (3) | Comment

Nu är fotoboken snart klar

Har gjort många fotoböcker för eget bruk men nu ska jag försöka göra en som andra kan tycka om och förhoppningsvis betala en slant för att få ha in sin bokhylla.

Har haft några utställningar med mina svart-vita Varbergs bilder från 1970-talet. Sista utställningen var en lite succe med mina mått mätt så jag satsar på att använda samma bildmaterial anpassat för boken. Tycker det är svårt att få till flytet i boken och göra vettiga texter - det ska vara en fotobok så texterna får inte ta överhand.

Tänkte göra boken på Blurb och göra det möjligt för intresserade att beställa boken direkt.

Varför gör man detta egentligen - man kommer ju inte att tjäna några pengar på det, det tar en himla massa tid och skapar frustration när det inte blir som man vill - men något driver mig att göra det trotts detta.

Så - önska mig lycka till för det lär jag behöva ;)Added 2010-03-23 22:56 | Permalink | Comments (5) | Comment

Spegelreflexens död

Läste ett intressant citat av Ken Rockwell

"The 2000s were the DSLR decade. Those days are over. DSLRs are about as relevant today as dial-up modems and SCSI-conected scanners, The 2010s are the decade DSLRs died.

In 2019, DSLRs will still be used for sports, news and action, but the rest of us will be using far more compact Powershots, M9s or Panasonic GF-1s for digital."

Jag är beredd att hålla med.

Köpte för en tid sedan en Panasonic GF 1 som ersättare till min Canon G9. 

G9:an har varit kameran som följt mig i vått och torrt och levererat en himla massa fina bilder, särskilt bilder som jag aldrig skulle fått med min Nikon D3 som är stor och tung och därför ofta ligger hemma eftersom min rygg börjar bli dålig och mina axlar inte klarar att bära besten till vardags. Missförstå mig inte nu, jag tycker Nikon D3 är en av dom bättre kameror jag haft map bildkvalitet, "mörkerseende", ergonomi mm, mm. Men som "alltid med" kamera så funkar den inte.

Nu ska jag snart resa till Madeira för andra gången och nu tänker jag bara ta med GF1:an tillsammans med något Nikon objektiv som jag kan använda med hjälp av en adapter.

Här är kameran med sitt pannkaksobjektiv

Och här en bild jag tog häromdagen i Läjet med min GF 1.

Vill ni se mer av mina GF-1 bilder kan ni titta på min 365-dagars blog där dom flesta bilderna är tagna med denna guldklimp.

Ha det så bra - vi höres.

Leif

 

 

 Added 2010-02-15 13:12 | Permalink | Comments (7) | Comment

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid