Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

J-vla autofokus

Det var bättre förr brukar det ju heta och idag tycker jag det!

Tar ofta snapshots av situationer bilder jag ser framför mig. Förr var det bara att ställa skärpan på ett lämpligt avstånd eller använda hyperfokalpunkten så vista man var man hade skärpan - för det mesta.

Med autofokus har man noll-koll i dessa situationer, ja jag vet det går att stänga av autofokusen. Denna gången glömde jag det så det var väl skit bakom spakarna antar jag.

Visar bilden i alla fall även om skärpan ligger fel - så håll till godo.

 Added 2009-05-31 21:33 | Permalink | Comments (2) | Comment

Nu finns vi med på World Photowalk - Hoppas vi får se dig där

Tjena nu har vår ambition börjat ta form och vi är uppe med en hemsida där du kan anmäla dig till vår Photwalk. Max antal deltagare är 50 - så först til kvarn...

Tror att det blir himla kul att träffa många likasinnade och plåta Varberg tillsammans, sedan gör det ju inget att man kan vinna en hel del om man är med i tävlingen.

Du kan läsa mer på vår photwalksida.  Eller gå in på vår flicker grupp där vi kan diskutera frågor om vår photowalk.

 

Foto: Bengt Christensen 

Gänget som håller ihop det hela i Varberg

Leif, Madeleine, Jessica och Christer. Added 2009-05-29 19:01 | Permalink | Comments (0) | Comment

Scott Kelby PhotoWalk i Varberg

Nu ska vi sätta Varberg på kartan som den fantastiska fotostad den är med sin närhet till havet, fästningen, sin gamla låga träbebyggelse, mysiga gårdar och mycket annat. Det är också en stad med otroligt många duktiga fotografer.

Vi som tänker göra det är ett gäng entusiaster i Varbergs fotoklubb , vi tänker göra det bland annat genom att genomföra en Photo Walk i Varberg som en del i Scott Kelbys World Photowalk.

 

En två timmars fotopromenad tillsammans med likasinnade. Vi avslutar på något fik  där vi tittar på våra bilder, inspirerar och blir inspirerade av varandra samt snackar foto.

Efter promenaden lämnar du in dina bilder och deltar i en tävling med lite olika priser.

Du kan snart läsa mer och anmäla dig på denna sidaAdded 2009-05-20 23:24 | Permalink | Comments (1) | Comment

Bröllopsfoto med Becker - its all about marketing

Igår - nej i förrgår för nu har jag suttit här över midnatt, var jag på en spännande workshop med den amerikanske  bröllopsfotografen Chris Becker. Intressant och inspirerande kille som verkar tjäna en rejäl slant på att plåta bröllop (i USA).

Konsten är inte att ta dom bästa bilderna utan att bygga ett varumärke och en image och att få kunderna att vilja ha dig. Sedan gäller det att vara effektiv och hela tiden ge kunderna vad kunderna vill ha.

Tror att många som var med fick sig en tankeställare kring vad som är viktigt för att lyckas som fotograf - jag fick det i alla fall.

Läs mer på Beckers blogg

  Added 2009-05-15 00:29 | Permalink | Comments (2) | Comment

Ånglok mellan Göteborg och Halmstad

Förra veckan åkte jag förbi dom gamla lokstallarna i Varberg, som för övrigt skulle behöva fräschas upp för att inte förfalla.

 I ögonvrån såg jag hur det rök bakom järnvägsvagnarna och när jag tittade närmare såg jag ett ånglok som stod och frustade som en gammal hingst. Snabbt körde jag in på en parkeringsficka och tog mig över till andra sidan järnvägen - kanske med livet som insats. Självklart hade jag kameran med mig och lyckades fånga lite bilder och samtala med entusiasterna som vårdar dessa gamla klenoder.

Håll med om att dom är kraftfulla och imponerande tingestar som på samma gång utstrålar styrka, ingenjörskonst och en viss melankoli.

 Söndag den 31 maj kommer två tågsätt dragna av ånglok att tandemköra mellan Mölndal och Halmstad - ett fantastiskt tillfälle att fånga dessa historiska ekipage i sin rätta miljö.

Kolla på entusiasternas hemsida så får ni veta mer. 

 Added 2009-05-08 21:44 | Permalink | Comments (0) | Comment

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid