Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Ånglok mellan Göteborg och Halmstad

Förra veckan åkte jag förbi dom gamla lokstallarna i Varberg, som för övrigt skulle behöva fräschas upp för att inte förfalla.

 I ögonvrån såg jag hur det rök bakom järnvägsvagnarna och när jag tittade närmare såg jag ett ånglok som stod och frustade som en gammal hingst. Snabbt körde jag in på en parkeringsficka och tog mig över till andra sidan järnvägen - kanske med livet som insats. Självklart hade jag kameran med mig och lyckades fånga lite bilder och samtala med entusiasterna som vårdar dessa gamla klenoder.

Håll med om att dom är kraftfulla och imponerande tingestar som på samma gång utstrålar styrka, ingenjörskonst och en viss melankoli.

 Söndag den 31 maj kommer två tågsätt dragna av ånglok att tandemköra mellan Mölndal och Halmstad - ett fantastiskt tillfälle att fånga dessa historiska ekipage i sin rätta miljö.

Kolla på entusiasternas hemsida så får ni veta mer. 

 

Added 2009-05-08 21:44 | Read 5893 times. | Permalink



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourty as digits in this field


Add

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid