Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Vinnare i Varbergs World Wide Photowalk

Det viktigaste med photowalken var att ha kul, umgås och träffa likasinnade och det tycker jag vi lyckades med ganska bra. När ni sedan laddade upp era bilder såg man ju också att ni alla är duktiga fotografer som dessutom ser samma motiv på helt olika sätt.

Alla som ville kunde ju ladda upp två bilder var som skulle tävla om att gå till världsfinal - låter rätt pretentiöst eller hur - och jag skulle välja vilken bild som skulle gå vidare.

Alla som suttit i en jury och bedömt bilder vet hur svårt det är att rangordna och välja ut dom bästa bilderna. Att välja en bild blad mer än 40 bilder i en tävling utan tema är inte enklare - särskilt inte om man ska göra det själv. Därför tog jag lite hjälp och råd av några ur klubben.

Efter  en hel del funderande och betraktande gjorde jag det jag måste - välja en bild.

 Bilden blev ett foto som i mitt tycke både visar en dela av Varberg och något karaktäristiskt för staden, gatstensbeläggningen, vackra husfasader och dollargrin. Att bilden dessutom är tagen ur ett spännande perspektiv och presenterad i svartvitt tycker jag gör bilden till en klar vinnare.

Så till bilden som är tagen av Jessica  Lövgren - GRATTIS JESSICA!

 

Du kan se mer av Jessicas och övriga "photowalkares" bilder på flickr.Added 2009-07-29 21:40 | Permalink | Comments (5) | Comment

Tidsfördriv i regnet - sol inne regn ute

Tina - vår yngsta dotter ställde upp som modell när det regnade ute och tristessen slog till.

Temat här blev marint - vi bor ju vid havet nära fiskhamnen så jag tyckte det var ett passande tema.

Bilden är tagen hemma i arbetsrummet omgjort till en liten fotostudio.

 

 

 

 

Foto kan verka lugnande när man känner tristessen komma 

Det funkar i alla fall för mig (och vår dotter), fokus på något annat än det tråkiga regnet på utsidan försökte jag skapa lite sommar inne med känsla av sol och hav. Om jag lyckades vet jag inte men jag är hyfsat nöjd med resultatet och Tina tyckte det var okey.

Det gick åt tre blixtar och lite rekvisita för att få till det - hur jag gjorde kan du läsa på min blixtblogg.

Ha dé - vi hörs snart igen.

Och om det regnar - ta fram kameran det hjälper. 

 Added 2009-07-26 11:33 | Permalink | Comments (1) | Comment

Photowalk i Varberg - kanon kul

Det började med riktigt busväder och vi trodde väl inte att vi skulle bli så många - men vi blev 30 pers som trotsade vädrets makter. Och som om vi hade övernaturliga krafter så fick vi regnet att upphöra och allt blev kanon.

 

Ni kan titta på en lite videosnutt filmad med en Canon G9 så ni får ha överinseende med kvalité på länken.

Tack alla ni som trottsade vädret.

Nu gäller det att välja bilder och ladda upp till tävlingen. 

//Leif Added 2009-07-18 23:07 | Permalink | Comments (0) | Comment

Kelby's Photowalk i Varberg - mindre än en vecka kvar.

Nu är det mindre än en vecka kvar och bara 17 platser kvar att fylla.

Är du i Varberg den 18 Juli och vill promenera genom Varberg med likasinnade foto intresserade så ta chansen - anmäl dig på hemsidan och kom med.

Varbergs Kallbadhus i morgonljus 

Motiven är många och kanske fångar just du bilden som vinner första pris i den världsomspännande tävlingen bland dom som promenerar i mer än 900 städer runt vårt vackra klot.

Vill du se en detaljerad karta över vår promenad så gå in på Photwalkens hemsida eller min blogg.

Vi ses - Leif

Det finns många vackra och intressanta dörrar i Varberg - kanske ett tema för promenaden. Added 2009-07-12 23:34 | Permalink | Comments (0) | Comment

Bohaget splittras för vinden

Idag var jag och Karin på gårdsauktion för första gången. Ett gammalt hem i Horredstrakten skulle sälja på auktion. 

 

Det var ett gammalt hem som tillhört en bondfamilj på en liten gård. Där fanns allt från gamla hattar, en fiol utan strängar, en gammal tvättmaskin, då menar jag gammal handdriven.

Det är en upplevelse att gå på en sådan här tillställning, å ena sidan sorg över att ett gammalt hem som byggts upp genom hårt arbete och slit skingras för vinden och bara försvinner. Det positiva är väl att det mesta kommer till nytta även om det sprids för vinden. Nya värden kommer fram som till exempel samlarvärden. Köpare var allt från samlare, handlare som trodde sig kunna tjäna en slant på att sälja det vidare och så sådana som oss som "bara" upplevde händelsen och tog med sig den som ett minne.

   

En del gjorde sina fynd, fiolen gick för 150.- och den lycklige ägaren av ett tiotal hattar fick ge 400.-

Undrar om vår generations hem kommer att gå under klubban på samma sätt i framtiden? Added 2009-07-12 00:06 | Permalink | Comments (1) | Comment
1 2 Next Last 

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid