Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Bohaget splittras för vinden

Idag var jag och Karin på gårdsauktion för första gången. Ett gammalt hem i Horredstrakten skulle sälja på auktion. 

 

Det var ett gammalt hem som tillhört en bondfamilj på en liten gård. Där fanns allt från gamla hattar, en fiol utan strängar, en gammal tvättmaskin, då menar jag gammal handdriven.

Det är en upplevelse att gå på en sådan här tillställning, å ena sidan sorg över att ett gammalt hem som byggts upp genom hårt arbete och slit skingras för vinden och bara försvinner. Det positiva är väl att det mesta kommer till nytta även om det sprids för vinden. Nya värden kommer fram som till exempel samlarvärden. Köpare var allt från samlare, handlare som trodde sig kunna tjäna en slant på att sälja det vidare och så sådana som oss som "bara" upplevde händelsen och tog med sig den som ett minne.

   

En del gjorde sina fynd, fiolen gick för 150.- och den lycklige ägaren av ett tiotal hattar fick ge 400.-

Undrar om vår generations hem kommer att gå under klubban på samma sätt i framtiden? 

Added 2009-07-12 00:06 | Read 3254 times. | Permalink
Bra skildring av en händelse, där ett gammalt hem skingras. Det var länge sedan jag var på en sådan, mest av nyfikenhet men kanske också för att fynda. Visst är det så som du skriver, lite olustigt men också spännande. Att iakttaga människorna på en gårdsauktion är intressant, en del visar vördnad inför det försvinnande hemmet, andra har dollartecken i ögonen. Numera säljs dödsbon, kanske inte på samma sätt men auktion är nog vanligt, dock inte i ”hemmiljö” utan på auktionsfirmor.
Mvh Dan
Svar från Leif Eliasson 2009-07-12 22:59
Tack Dan för att du tar dig tid att läsa.
//Leif



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirtyone as digits in this field


Add

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid