Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

The impossible project - nu är jag med

Tror det var här på Fotosidan som jag först läste att någon börjat tillverka Polaroidfilm igen - The Impossible Project.

Eftersom jag är en nyfiken rackare och dessutom sparat en gammal Polaroid Impuls (två av mina särdrag - nyfikenhet och spara gamla grejer) i ett skåp så beställde jag ett paket "First Flush". Filmen var gjord för klassikern SX-70 men skulle funka med Impulsen så resultatet blev lite si och så.

Jag började leta efter en begagnad SX-70 och hittade ett gäng på e-bay, men det vr fler än jag som fått upp ögonen för dessa gamla klenoder så priserna var rätt höga. Efter att ha förlorat några auktioner så slog jag till på en som inte såldes på auktion. Efter att jag fått kameran kom den stora besvikelsen - den funkade inte, surrade gjorde den men det var det enda. Efter ett antal timmar på nätet kom jag fram till att jag behövde en reparationsmanual för att plocka isär klenoden. Fick en av en kille i USA som glatt mailade den till mig - gratis. Nu räckte det inte med en manual, den sorts verktyg som behövs för att plocka isär en Polaroid ingår inte i standardutrustningen, i alla fall inte min. Så det var till att jaga specialbits och små tänger. Efter att jag fått tag på detta och fått isär kameran började felsökningen och jag hittade felet, man är ju ingenjör så det var inte så svårt ;=)

Lagad och klar tog jag mitt första foto:


Film, SX-70 och en bild tagen med Impulsen

Historien fortsätter med bilder tagna med SX-70, ny film beställd tillsammans med lite annat från Impossible Project.

Du kan läsa mer om detta och om annat som har med foto att göra på någon av mina bloggar

Fototrender - Trender som jag ser (men kanske inte andra)

Aperture 11 - Allmänt om foto

Blixt och Gatufoto (bilder jag inte visar på Fotosidan och lite om hur jag tagit mina bilder)

Added 2011-01-22 22:50 | Read 7724 times. | Permalink
Coolt!!! =0)
Madelene har också testat, silver shade nånting hette den filmen, från Impossible. Blev hur fräckt som helst! Roligt att de gamla Polaroiderna kommer tillbaks lite!
/// Jessica
Svar från Leif Eliasson 2011-01-25 21:10
Visst är det kul. Men jag måste säga att jag inte är helt överens med kamera och film.
//Leif
2016-03-25 14:21   Magnus Nilsson
Hej Leif
Jag har en SX-70 som fungerade för ca 6 år sedan. Jag fick då tag på en gammal film. Men den verkade inte vara helt ok. Kameran matade då ut fint. Men nu har jag köpt ny film. Men i get händer när jag sätter i filmen. Du som verkar ha haft samma problem med din SX-70. Hur löste du detta? Tänkte om du hade något enkelt tips.
Glad Påsk!(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirtynine as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid