Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Fika med mobil - social samvaro

Nu var det ett tag sedan jag skrev något på min blog. Vet inte varför men på något sätt har jag inte tyckt mig ha tid att sitta framför datorn.

Men idag när jag var ute på stan tillsammans med min fru och vi tog en fika så kunde vi inte låta bli att reagera över hur många som fikar tillsammans men samtidigt inte har mycket av konversation med varandra.

Väldigt många - gamla som unga satt med sina mobiltelefoner och hade, antar jag en helt annan konversation med någon helt annan en den man fikade med. På något sätt är dom varken tillsammans med den dom fikar med eller med den/dom mailar, sms:ar eller chattar med. Läste för några år sedan i Times (tror jag) att den yngre generationen kallas för "the always on generation" men jag tror detta börjar gälla oss alla.

Så att be om en app som gör det möjligt att skriva i vår blog vore väl inte så bra, även om det skulle öka min aktivitet här på fotosidans blog.


Fångad på stan - idag.

Vill ni se lite andra fotorelaterade inlägg kan ni titta på min bild-blog som handlar mycket om blixtar och ljus.

Added 2011-01-15 17:38 | Read 7616 times. | Permalink
Tragiskt... att inte vara här och nu, utan någon annanstans. Detta får mig att misstro människans behov av närhet och gemenskap.
Bra fångat, önskar paret kunde se sig i denna patetiska situation.
Svar från Leif Eliasson 2011-01-15 23:21
Visst är det lite knäppt - tack för att du läser och kommenterar.
Ska försöka bli lite flitigare med mitt bloggande.
//Leif
Hej!
Denna närvarande frånvaro är ett otyg i många sammanhang.
Jag möter i mitt arbete barn och ungdomar som så tydligt beskriver hur vuxna brister i deras omsorgsförmåga genom att på ett plan finnas i barnens tillvaro, men ändå inte, för de är fokuserade på sin mobil, spelar spel/poker och annat som gör att de finns fysiskt tillgängliga men inte är någon att interagera med.
Vänligen
Nonno
Svar från Leif Eliasson 2011-01-16 00:26
Visst är det - samtidigt är det en del av en modern livsstil.
Tack för att du läser och kommenterar
//Leif



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number eightyseven as digits in this field


Add

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid