Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Tack moderskeppet

Först måste jag säga att jag inte har något emot att man använder alla digitala verktyg som finns för att skapa bilder - men då är det inte fotografi det är frågan om enligt min mening.


Att tävla i fotografi blir allt mer att tävla med bilder framställda i datorn. När nu allt fler skapar sina tävlingsbilder genom att slå samman flera bilder (förhoppningsvis deras egna) för at skapa allt mer spektakulära tävlingsbidrag så får man väl anpassa sig köra med samma mynt.

Bilden ovan är skapad av två bilder tagna under en skidweekend i Sälen i år. Tyckte att bilden på hästen var trist och tog den mest instinktivt för att kanske kunna använda den senare och se nu kom den till pass i kombination med en miljöbild tagen under samma helg.

Bilden kom till efter att jag tittat på ett inspirerande avsnitt från moderskepet.

Gå in på min externa fotoblogg och läs mer och se orginalbilderna.

Aperture -11 - här är jag mer aktiv ;-)

Added 2012-03-08 18:58 | Read 4502 times. | Permalink
Du har missat en hel del av manen,

Vilket verktyg för att frilägga hästen använde du?
Svar från Leif Eliasson 2012-03-09 12:21
Ingen är perfekt ;-)
Har genom åren jobbat rätt mycket i PS men alltid tyckt att friläggning varit svårt. När jag såg möjligheterna i CS5 hos moderskeppet så blev jag sugen på att försöka och ska fortsätta att utveckla mina färdigheter.
Verktyget jag använde var "refine edge" och med samma metodik som moderskeppet demade.
//Leif



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirtynine as digits in this field


Add

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid