Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Bildens rätta värde eller hur få så bra betalt som möjligt

Detta är väl något alla vi som fotograferar någpn gång funderat över. Själv så säljer jag en hel den bilder via olika micro stock sidor men det blir inga större pengar av det. Det är mest en kick att andra vill ha det man gör.

Sedan kan man ju ta fotouppdrag och på så sätt få betalt för sina bilder eller snarare för sin kompetens som fotograf, projektplanerare och bildbehandlare. Har gjort och gör detta och varje uppdrag blir en rätt okey slant. ett tredje sätt är att driva kurser, workshops och seminarier. Ett trevligt sätt att sprida sin erfarenhet, hjälpa andra och få en slant till utrustningen. 

Under en tid har jag funderat på om man kan sälja sina bilder som konst. Göra ett exemplar och sedan kasta bildfilen. Detta tilltalar mig då kan jag göra det jag vill känna en hyfsad slant även om man inte säljer så många bilder. Men hur kommer man dit? Får andra att uppmärksamma bilderna och vilja ha dom?

Jag tror inte det räcker med bra bilder - Jag tror att det måste vara en kreativ kreation som på något sätt skapar en helhet och som har något unikt.  När man väl gjort det så måste man ju få uppmärksamhet - hur får man det utan att vända ut och in på sig själv?

Vad tycker ni?

Här ovan är en av mina skapelser - gamla bilar på gammal film - monterad på en rostig plåt. Du kan se fler exempel på Aperture-11 mitt fotomagasin. 

Added 2012-11-17 22:24 | Read 4929 times. | Permalink
Jag tror absolut att det måste vara en kreativ kreation och något som du är ensam om (någorlunda i alla fall). Jag har t ex sett blomstermotiv monterade på bilplåt (med distanser). Det var mycket fina bilder men inte exceptionella på något sätt. Ett annat exempel var en naturfotograf som samarbetade med en konstnär (hans fru). De satte en bred slät träram runt bilden och målade ut motivet på ramen. Mer effektfullt än det låter faktiskt, och det blev bara ett original (de tog också hutlöst betalt). Jag gillar tanken med ditt verk ovan. Den rostiga plåten i kombination med polaroidbilderna passar bra ihop.
Hälsningar Lena
Tack Lena både för att du läser och för att du tar dig tid att utveckla dina tankar. Tror att unikitet är bättre än massproduktion. Sen gäller det väl att hitta några gallerister som vill ta sig an en.
//Leif(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number ninetythree as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid