Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Regnet stoppade inte oss fotonördar

Vi - några av Varbergs-  och Falkenbergs fotoklubbs medlemmar hade bestämt oss för att plåta i kvällsljus. Motiven skulle vi söka kring fyren vid Morups Tånge.

Vi var nog många som såg framför oss en fantastisk solnedgång med en dramatisk himmel och en tänd fyr. Istället blev det regn och grått - men skam den som ger sig. Vi gav oss iväg och trottsade regnet. En del av oss var rutinerade och hade regnkläder och paraply. Andra hade till och med regnkkläder till kameran i form av plastpåsar och annat.

Kaffet var med och fick hjälpa till med värmen för att inte tala om Folkes fantastiska kanelbullar.

 

Entusiaster som trotsar regnet.

För egen del fick blixten hjälpa till att skapa lite känsla av solnedgång - den är rätt fantastisk Nikons SB-900 med möjligheten att koncentrera ljuset och få det att slå ganska långt. Resultatet ser du nedan och hur jag gjorde kan du läsa på min blixt-blog

 

Added 2009-08-26 00:19 | Read 6999 times. | Permalink
Ja, det är rätta takter. Har själv varit med några gånger att fotografer har hoppat av en fotoutlflykt. Då har det inte ösregnat utan bara funnits mörka moln och så har det droppat lite då och då.

Själv kör jag på. Har jag stigit upp, gjort mig ledig för fotografering och gjort matsäck, är det bara att köra på. Ofta blir det inte så jäkligt som vissa tror.

/Gunnar
Svar från Leif Eliasson 2009-08-26 18:03
Tack för din kommentar - visst ska man genomföra det man föresätter sig.
//Leif
Tack för en kul aktivitet, man ska inte ställa in. Vi kanske skulle tagit fram kamerorna bland korna på vägen hem. Dom var lika svartvita som fyren.
Vi ses.
Calle
Svar från Leif Eliasson 2009-08-27 07:42
Tack själv Calle
Hade jag inte kört så hade jag plåtat, hade kameran i knät men han inte :(
//Leif
Nu har vi en ny hemsida under uppbyggnad och där har jag lagt några bilder från kvällen. www.falkenbergsfotoklubb.se
Calle
Svar från Leif Eliasson 2009-08-27 22:17
Var inne och tittade.
Snygg hemsida och väldigt fina bilder. Svag som jag är för blixtbilder så kan jag inte annat än att uppskatta dina bilder - kanon.
//Leif(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourtyseven as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid